PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.03.2020 18:07:21 - zmeltos

Dotaz k článku eurokomisařky Jourové

Eurokomisařka Jourová má za to, že ani za dnešní pandemie prý "nesmíme zapomínat na ruské dezinformace a užitečné idioty". Co tom soudíte?
(https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Jourova-varuje-Kvuli-pandemii-nesmime-zapominat-na-ruske-dezinformace-a-uzitecne-idioty-Takze-posilame-5-milionu-euro-nezavislym-mediim-618529)
zdraví David

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.03.2020 23:07:25 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Těžko se ubránit dojmu, že paní Jourová trpí výstřední posedlostí. Nutkavou mánií zanechat po sobě co možná temnou stopu. Loni předložila Evropskému parlamentu rezoluci, trumfující rekordy nevkusného lhaní. Druhou světovou válku rozpoutal germánský nacismus. Za mnichovanské asistence Londýna, Paříže a zčásti i Washingtonu. Režimu totalitních zvěrstev zlámal hřbet především Sovětský svaz. Rezoluce paní Jourové ho ostouzí jako Hitlerova komplice. A přímo straní i vandalům z moci úřední, likvidujícím pomníky největšího hrdinství lidských dějin.  

Příznačnou podívanou nabízí i boj s pandemií. Naději do Itálie, zkoušené zvlášť krutě, přivezla kolona ruské armády. Teď zemi zdobí desítky vlajek Ruska, ale i Číny a Kuby. Mnohde dokonce přímo místo vlajek Evropské unie. K vidění je to i v jiných zemích Vox populi, vox dei. Zato "eurokracie" zklamala na celé čáře. Napřed ztuhla v křeči mrtvého brouka. Pak na členské země povykovala, že nemají zavírat hranice. Vyrazit do Pekingu - a zajistit tam pomoc pro celou EU - "eurokracii" ani nenapadlo. 

Tuhle ostudu jí už nikdo neodpáře. Důvěra v obludárium řídne už roky. Teď se propadla na historické minimum. Tím víc se množí hlasy, kdy ta zašívárna zavře krám. Na bubáky o "ruských dezinformacích" skočí jen IQ tykve. Už jenom užiteční idioti, jimž není rady ani pomoci.