Prof. MUDr. Rostislav Vyzula, CSc.

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.05.2020 14:10:48 - vladislav mrákota

2. vlna

Dobrý den, děkuji za reakci, protože jak jsem se zděšením zjistil, jsou i tací, jako třeba pan Janulík, kteří raději vše cenzurují. Zřejmě nemají vlastní názor a tito lidé nás reprezentují. Co je ale horší je, že nechávají lidi jako jsem já na pochybách, a pokud lidé něvědí, mají strach a strach podporuje nepokoje...Jednu věc ale pořád nechápu. I vy píšete, že: ,,Některá opatření se mohou zdát nelogická, ale osobně vidím již "světlo na konci tunelu" a až přijde druhá vlna nákazy, tak budeme jednak připraveni". Na základě čeho se pořád mluví o druhé vlně? To ji nejde zabránit třeba pomocí té chytré karantény? Vždyť ta měla masivnímu šíření zabránit nebo ne? Že tu budou nakažení ještě několik měsíců je asi jasné všem, ale není druhá vlna moc silný pojem? Fakt ji nedokážete po zkušenostech, které teď máte zabránit? Děkuji za odpověď. Mrákota

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.06.2020 12:42:29 - Prof. MUDr. Rostislav Vyzula, CSc.
Ano máte pravdu. Informace o chování a biologii koronaviru SARS-2 se stále vyvíjí a 2. vlna není vůbec jistá. Z jednání viru je patrno, že není sezonní a bude mezi námi tedy nějakou dobu. Nárůst onemocnění se může projevit, pokud nebude fungovat tzv. chytrá karanténa.  Pokud bude fungovat, tak by se neměla onemocnění projevit na celém území, ale včas zachycena v nějaké regionu a tam řešena. Vše záleží na fungování chytré karantény. Fungovat však bude pokud nakažení budou ve většině případů souhlasit se sledováním jejich kontaktů na základě mobilů a kreditních karet. S tím mohou mít někteří zásadní potíže a mohou chytrou karanténu odmítnout. To je ale chyba.