Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.09.2023 17:09:00

V příštím roce zprovozníme 114 kilometrů nových dálnic

V příštím roce zprovozníme 114 kilometrů nových dálnic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výstavbě dálnic.

 Jsem rád, že se nám po dlouhých 24 letech průtahů a čekaní podařilo dostavět a otevřít dálniční obchvat kolem Loun, který pomůže nejenom místním obyvatelům, ale je to i významné dopravní propojení. Pokračujeme v budování D7, která je důležitou spojnicí mezi Prahou a ústeckým regionem, ale také dál do Saska, takže propojuje ČR s Evropou.

V příštím roce zprovozníme 114 kilometrů nových dálnic. Aktuálně stavíme rekordních 266 kilometrů nových staveb. Z toho 178 km dálnic a 87 km silnic I. třídy.

Doháníme tím dluh, který vznikl nečinností a nerozhodností předcházejících vlád. Snažíme se dopravní infrastrukturu dostavět rychleji, protože ji považujeme za jeden ze základních pilířů Restartu Česka. Je to důležité pro naši konkurenceschopnost, ale také proto, aby se našim občanům dobře žilo.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama