Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.09.2023 16:10:00

Zbrojní firmy jsou naprosto zásadní pro Restart Česka

Zbrojní firmy jsou naprosto zásadní pro Restart Česka

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zbrojnímu průmyslu a restartu ČR.

 Oceňuji, že řada zbrojních firem přichází s inovativními řešeními a technologiemi, investuje do výzkumu a vývoje a vyvíjí nové produkty.

To je klíčové pro udržení konkurenceschopnosti na mezinárodních trzích a také pro naše hospodářství. Přibývají nová pracovní místa, ale také příjmy do rozpočtu a investice. 12 největších českých zbrojních firem odvedlo loni na dani z příjmu o 232 % více než předchozí rok.

Naše zbrojní firmy vyrábějí produkty s vysokou přidanou hodnotou, propojují výsledky a vývoj s tradičním českým průmyslem. To je naprosto zásadní pro Restart Česka.

Usilujeme o to, aby maximum vojenského materiálu bylo pořizováno od domácích výrobců. V zahraničních akvizicích stojíme o to, aby v nich byl zapojen český obranný průmysl. U největších zakázek se snažíme o to, aby byl náš průmysl zapojen až ze 40 %.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama