RNDr. Zděnek Kvítek, PhD.

  • HPP 11
  • Praha 11
  • regionální rozvoj
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.10.2018 1:22:00

Pane starosto Jiravo, hazard a herny na Jižní Město nepatří, styďte se!

Pane starosto Jiravo, hazard a herny na Jižní Město nepatří, styďte se!

Na únorovém zastupitelstvu Prahy 11 prosadil nové adresy heren pan exstarosta Mlejnský, pro jehož návrh hlasovali všichni přítomní zastupitelé Ano, Top09, KSČM, ODS, ČSSD, JM-ND včetně starosty Jiravy a radních.

Zatímco v jiných městských částech Prahy se ruší bez výjimky herny a kasina, aby je nahradily místní pro občany prospěšné služby, na Jižním Městě se děje opak.  Výsledkem je, že rušené herny, kasina z jiných městských částí v Praze se postupně stěhují na Jižní Město. Když bylo HPP11 na radnici, tak naopak prosadilo omezení adres heren.

Pan starosta Jirava by se místo filosofování v Klíči nad ročními obdobími, měl konečně začít věnovat tématům, za která je ze své funkce odpovědný. Tedy i bezpečnosti kolem heren a sociálním tématům hráčů, kteří ničí sebe i své rodiny. Zde upozorňuji na to, že na povolené adrese heren může být registrováno současně i několik firem. Komunální politici nemohou na povolené adrese upřednostnit jednu provozovnu na úkor jiné, protože by se jednalo o porušení hospodářské soutěže.

Nelze tolerovat hazard, který zvyšuje bezpečnostní rizika a vytlačuje z Jižního Města obchody a služby.
Například v ulici Hviezdoslavova-Brandlova jsou nově povoleny 2 herny, hned naproti poště. Dříve na místě heren byla cukrárna, papírnictví, ale hazard je výnosnější. Ponuré prostředí doplňují pomalované fasády, vykradená auta. Drobná kriminalita je již tak častá, že ji občané ani nehlásí, protože objasněnost je nízká. V noci se zde lidé bojí chodit, necítí se bezpečně.

Možná si pragmaticky řeknete: „Mne se to netýká, já tam naštěstí nebydlím“. Jenže dopad heren je na občany celého Jižního Města. V hernách neprohrávají milionové částky anonymní lidé (oni), ale konkrétní nemocní občané, kteří nezvládají svoji vášeň a do dluhové pasti strhávají nejenom sebe, ale celé své rodiny. Často jsou takto postižené i lépe situované rodiny.

Nepochybuji, že hazardní lobby se svým chlebodárcům teď před volbami odmění. Tak až budete pojídat předvolební koblihy těchto stran, tak se jen zamyslete, že jsou to peníze vydělané na neštěstí vašich spoluobčanů.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama