Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.03.2021 9:28:24

Kytičku, mou úctu a lásku všem ženám k dnešnímu MDŽ!

Kytičku, mou úctu a lásku všem ženám k dnešnímu MDŽ!

Dnes si připomínáme Mezinárodního dne žen, který známe pod zkratkou MDŽ. Tento mezinárodně uznávaný svátek stanovený Organizací spojených národů vznikl k výročí stávky newyorských švadlen v roce 1908.

Hnutí SPD si při této příležitosti dovoluje popřát všem našim ženám k jejich dnešnímu svátku, jehož vznik byl iniciován stávkou švadlen v New Yorku za zlepšení životních podmínek. Jejich cílem bylo získání volebního práva pro ženy. V následujících letech byl tento den spojen s propagací za zlepšení životních podmínek žen, za rovnoprávnost, spravedlnost a samozřejmě mír. To jsou hodnoty, které jsou již trvalé a které naše hnutí SPD trvale prosazuje v rámci svého politického programu. Ženy jsou pro nás nepostradatelnou součástí rodiny, v rámci které společně s muži vychovávají děti. Tato tradiční pracující rodina je pro nás na prvním místě a zaslouží si naši plnou podporu pro plnohodnotný život.

Velmi si vážíme našich žen, což dokládají naše aktivity v podobě návrhů zákonů a projektů, které v souladu s naším programem prosazujeme. Jejich cílem je utvářet v naší zemi takové prostředí, aby se zde všechny ženy cítily co nejlépe, podílely se na fungování vícegeneračních rodin a bezpečně a s láskou vychovávaly děti. Rodinu, kterou tvoří muž a žena mající stejná práva a povinnosti, vnímáme za základ prosperujícího státu. Dobře fungující rodina je tou nejdůležitější hodnotou pro náš stát. Ženy mají v rámci rodin nejdůležitější a nejtěžší úkol, kterým je rození a výchova dětí, neboť to je základní předpoklad fungování našeho státu v budoucnu. Naše děti se svou prací budou podílet, aby bylo i dostatek financí na důchody pro naše seniory. V této souvislosti zmíním, že jsme jako hnutí SPD podali v Poslanecké sněmovně změnu zákona zabezpečující důstojný minimální důchod a to v částce cca 14.000 korun. Jsou to právě seniorky, které pobírají nejnižší důchody v České republice. Poslanci zastoupení v Poslaneckém klubu SPD též podpořili a podali návrhy změn zákonů ku prospěchu matek samoživitelek.

Pro naše ženy budeme nadále zabezpečovat takové podmínky a prostředí, aby byly důstojné životu ve 21. století, kde budou společně s manžely vychovávat děti. S tím souvisí to, že budeme předkládat a podporovat zákony, které podporují pracující rodiny s dětmi, jako např. zvýšení rodičovského příspěvku, různé formy odpočtu daní na děti, zohlednění výše důchodové dávky ženám s ohledem na počet vychovaných dětí atd., což jsme již představili v našem projektu: „Rodina na prvním místě“. (www.rodinanaprvnimmiste.cz)

Naše hnutí SPD podporuje tradiční rodinu, kde slečna, žena, matka, babička či prababička má nezastupitelné místo a zaslouží si naší pozornost, a proto si dnes spolu s našimi ženami připomínáme jejich svátek. Kytičku nebo jinou formu poděkování si zaslouží všechny ženy, kterým chceme alespoň touto formou vyjádřit naši úctu a lásku, a zároveň poděkovat za všechny role, které v průběhu svého života prožily.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama