Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.04.2021 7:17:03

SPD chce kvalitní české potraviny za levné ceny!

SPD chce kvalitní české potraviny za levné ceny!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém říkáme, že požadujeme konec plošných zákazů. Všichni žáci a studenti se musí vrátit do škol bez jakýchkoliv dalších podmínek: roušek, testování anebo očkování. Prosazujeme vyváženost vysílání České televize a její transparentnost. Budeme nadále bojovat za podporu českých potravin a českých zemědělců. Prosazujeme peníze našim slušným lidem, ne nepřizpůsobivým. Potvrdilo se, že největší podporovatelé zneužívání sociálních dávek nepřizpůsobivými jsou Piráti. Hnutí SPD je jediná vlastenecká síla schopná se postavit na obranu zájmů naší země a našich lidí. Koalice SPOLU je účelové uskupení, jehož zásadním cílem je pomoci k moci Pirátům jako představitelům globalismu a multikulturalismu. Požadavek ministra Hamáčka na povinné testování drahými PCR testy pro vstup do restaurací je skandální.

1. Požadujeme konec plošných zákazů. Všichni žáci a studenti se musí vrátit do škol bez jakýchkoliv dalších podmínek: roušek, testování anebo očkování.

Chaotická komunikace vlády a zmatky pokračují i s nástupem nového ministra zdravotnictví, který je čtvrtým za období jednoho roku. Dne 12. dubna sice skončil nouzový stav, který platil od 5. října, ale jím daná omezení zůstanou v platnosti, jak vyplývá z kroků nového ministra zdravotnictví Petra Arenbergera (za ANO). Ten totiž navrhl vládě zachovat omezení kontaktů v nejvýše dvou lidech. Přitom ještě uprostřed minulého týdne oznámil, že po 12. dubnu se zvýší limit pro shromažďování lidí, kdy venku se bude moci setkat až dvacet lidí a uvnitř deset. Takže opět žádný posun, jen další ministr mimo realitu. Takže děti dvakrát týdně otestované ve škole spolu mohou sedět v počtu 30 ve třídě, ale nemůžou spolu v počtu 15 běhat na tréninku venku po hřišti. Venkovní aktivity a malé obchody a služby žádné riziko nepředstavují, pouze je potřeba dodržovat protiepidemická opatření. Podle hnutí SPD se všichni žáci a studenti musí vrátit do škol bez jakýchkoliv dalších podmínek: roušek, testování anebo očkování. Je potřeba také otevřít malé obchody, služby a restaurace, a nikoliv zavádět plošné zákazy. Požadujeme vládu složenou z odborníků, která by přivedla zemi k podzimním volbám. Bojujme s virem, ne s lidmi!    

2. Prosazujeme vyváženost vysílání České televize a její transparentnost.

Na stávající dubnové schůzi Sněmovny se budou volit 4 noví členové Rady ČT za ty, kterým ke konci května končí mandát. Poslanci SPD podpoří ty nominanty, kteří budou v Radě ČT prosazovat pluralitu názorů a vyváženost vysílání zejména v oblasti zpravodajství a aktuální publicistiky. Považujeme za skandální, aby hnutí SPD, které je čtvrtým nejsilnějším subjektem zastoupeným ve Sněmovně, mělo poloviční účast v diskusních pořadech ČT ve srovnání například s TOP 09 anebo STAN, kteří ale mají oproti SPD třetinu poslanců (7 a 6). Předseda hnutí Tomio Okamura například nebyl 6 let pozván do diskusního pořadu Otázky Václava Moravce. Zároveň máme značné výhrady k hospodaření České televize, která slovy generálního ředitele Petra Dvořáka požaduje zvýšení koncesionářských poplatků, ale na druhou stranu začerňuje smlouvy a odmítá zveřejnit platy svých vedoucích pracovníků a redaktorů. To se musí změnit!

3. Budeme nadále bojovat za podporu českých potravin a českých zemědělců. SPD chce kvalitní české potraviny za levné ceny.

V tomto týdnu proběhne ve Sněmovně mj. projednávání zákona vráceného Senátem, který podle očekávání odmítl zavádění povinného podílu základních českých potravin, které lze v dostatečném množství u nás produkovat, v obchodech nad 400 m2. Tuto podporu českým potravinám a zemědělcům měla zavést novela zákona o potravinách na základě pozměňovacího návrhu poslanců SPD. Uvedený zákon také bojuje proti dvojí kvalitě potravin a stanovuje podmínky a sankce pro výrobce, kteří výrobky s rozdílným obsahem, ale ve stejném obalu, dodávají na náš trh. Návrh zákona schváleného Sněmovnou kritizovala zejména Evropská komise. Pro vyjmutí podpory českých potravin ze zákona hlasovali všichni přítomní senátoři a návrh tedy znovu projedná Sněmovna. V případě schválení senátní verze to bude velké zklamání zejména pro české zemědělce, české spotřebitele, českou krajinu i rána pro českou potravinovou bezpečnost. Poslanci za SPD prosazují, aby měli čeští spotřebitelé kvalitní české základní potraviny za levné ceny, a podporujeme naše české zemědělce, a proto v žádném případě senátní verzi nepodpoříme a budeme podporovat pouze verzi schválenou Sněmovnou. Budeme nadále bojovat za podporu českých potravin a českých zemědělců. EU a probruselští politici naopak podporují zisky nadnárodních obchodních řetězců.

4. Prosazujeme peníze našim slušným lidem, ne nepřizpůsobivým. Potvrdilo se, že největší podporovatelé zneužívání sociálních dávek nepřizpůsobivými jsou Piráti.

Na pořad stávající schůze Sněmovny bude SPD mj. také požadovat opětovné zařazení návrhu zákona SPD o ukončení zneužívání sociálních dávek nepřizpůsobivými. Potvrdilo se, že největší podporovatelé zneužívání sociálních dávek nepřizpůsobivými jsou Piráti, kteří neustále ve Sněmovně tento náš návrh zákona kritizují. Nejaktivnější je v tomto ohledu místopředsedkyně Pirátů Richterová, která se otevřeně staví na stranu nepřizpůsobivých a zneužívání dávek. Tuto novelu zákona podalo hnutí SPD s cílem zabránění zneužívání některých z mnoha forem dávek. Současná zákonná úprava totiž umožňuje v mnoha ohledech netransparentní a účelové chování a jednání příjemců dávek a žadatelů o ně. V hnutí SPD prosazujeme zásadu, že státem vyplácené peníze musí směřovat slušným a pracujícím občanům a v žádném případě k těm, kteří například parazitují na nelegálně vyplácených sociálních dávkách.

5. Hnutí SPD je jediná vlastenecká síla schopná se postavit na obranu zájmů naší země a našich lidí. Koalice SPOLU je účelové uskupení, jehož zásadním cílem je pomoci k moci Pirátům jako představitelům globalismu a multikulturalismu.

Výsledky volebních průzkumů (přes jejich možné zmanipulování) ukazují, že hnutí SPD je jediná vlastenecká síla schopná se postavit na obranu zájmů naší země a našich lidí. Jako jediné má jasný vlastenecký program a vytvoří výraznou sílu, která sjednocuje vlastence. Prohlášení zástupců koalice SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP09), že odmítají jakoukoli povolební spolupráci s SPD, ukazuje dvě věci. Za prvé je dobré znamení, že SPD má správný program, a za druhé to ukazuje, že koalice SPOLU je pouze účelové uskupení, jehož zásadním cílem je pomoci k moci Pirátům jako představitelům globalistické multikulturní fronty.

6. Požadavek ministra Hamáčka na povinné testování drahými PCR testy pro vstup do restaurací je skandální.

Za zcela skandální hnutí SPD považuje prohlášení ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) z minulého týdne, že podmínkou okamžitého otevření hospod má být absolvování PCR testů občany jednou týdně. PCR test stojí od 1.490,- korun a zdravotní pojišťovny je neproplácí. Jinými slovy, kdo chce jít na točené pivo, tak ho to bude stát navíc 1.490,- korun. Čtyřčlennou rodinu, která bude chtít jít na oběd do restaurace, to bude stát šest tisíc korun, a to si ještě nic neobjednala. Takže do fabriky stačí antigenní test za 100,- korun, ale pokud chcete jít do hospody, tak jediná cesta má být nejdříve na přetížená odběrná místa na PCR test, kde výsledky budou druhý den a za tisíce korun. PCR testy na západ od nás poskytují vlády zdarma. Požadujeme rezignaci ministra vnitra Hamáčka. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama