Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.05.2021 7:21:31

Zítra si připomeneme Den vítězství znamenající ukončení druhé světové války!

Zítra si připomeneme Den vítězství znamenající ukončení druhé světové války!

V sobotu to bude již 76 let, kdy byla ukončena druhá světová válka a naše republika byla osvobozena od nacismu. Občané se tak po šesti dlouhých letech dočkali vytoužené svobody a života v míru ve své milované vlasti.

SPD je vlastenecké hnutí, které bude vždy prosazovat a podporovat vlastenectví našich občanů a vést naše děti k utváření národní hrdosti, jež je součástí národní kultury. Tu musíme prohlubovat také u nejmladší generace, neboť ona ji bude v budoucnu zase předávat dalším generacím. Je to naše povinnost v úctě k našim rodičům a prarodičům, kteří své vlastenectví prokázali v minulosti v krizových situacích, mezi něž prioritně patřila druhá světová válka.

Za konec druhé světové války v Evropě se považuje kapitulace vojsk nacistického Německa, která byla podepsána 7. května 1945 v hlavním stanu spojeneckých vojsk v Remeši. Kapitulace vstoupila v platnost dne 8. května hodinu před půlnocí středoevropského času. Západní velmoci vyhlásily za Den vítězství v Evropě (Victory in Europe Day) 8. květen 1945, protože tento den byl formálně posledním dnem druhé světové války na evropském kontinentě. Na území Československa se však ještě bojovalo. Ráno 9. května 1945 vjely do Prahy sovětské tanky, které Prahu nakonec osvobodily.

Češi se hned od počátku nesmířili s nacistickou okupací, desetitisíce lidí se zapojili do domácího odboje, řada našich spoluobčanů bojovala prakticky na všech frontách druhé světové války, což potvrzují ztráty, které Češi přinesli. Jednalo se o ztráty na životech přímo v boji proti nacistům, popravy aktivních odbojářů, nebo perzekuci jejich rodin. Celá řada pro veřejnost často bezejmenných, obyčejných a přitom tak neobyčejných lidí prokázala své hrdinství v rámci pomoci těm, kteří aktivně se zbraní bojovali proti nacistickému Německu, čímž ve zlomových okamžicích prokázali Češi velkou míru vlastenectví.

V období druhé světové války mnoho českých občanů zaplatilo za obranu naší vlasti tu nejkrutější daň ztrátou svých životů, což nás zavazuje k tomu, že se už nic takového nesmí nikdy opakovat. S úctou a respektem si budeme připomínat všechny padlé, kteří v těchto těžkých dobách prokázali své vlastenectví.

Hnutí SPD považuje za důležité připomínat si toto výročí se svými blízkými a dětem vyprávět, co se tehdy dělo a čím si prošli naši předkové. Připomínáme si památku tisíců lidí, kteří položili své životy pro tuto zemi a jejichž oběti by neměly zůstat nikdy zapomenuty. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama