Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.05.2021 7:27:38

Zkrácenou verzi projednávání zákona o covid pasech jsme odmítli!

Zkrácenou verzi projednávání zákona o covid pasech jsme odmítli!

I díky hlasům poslanců za hnutí SPD odmítla Sněmovna zkrácené projednávání novely zákona o ochraně veřejného zdraví a zákona o mimořádných opatřeních při epidemii onemocnění covid-19.

Na úterním jednání Poslanecké sněmovny chtěli poslanci vládních stran ANO a ČSSD odhlasovat trvání stavu legislativní nouze, v němž měli poslanci zrychleně projednat vládní novelu o vydávání certifikátů o očkování proti covidu-19, negativním testu nebo o prodělané nákaze. Novela též stanovovala osobám vyplnit požadované údaje pro potřeby certifikátů, aby byla zajištěna provázanost s digitálním zeleným certifikátem v rámci zavedení covidových pasů, jak požaduje Evropská komise.

Hnutí SPD zastává jednoznačný názor na zpracovaný vládní návrh zákona, kterým se mění zákon o ochraně veřejného zdraví a zákon o mimořádných opatřeních při epidemii onemocnění covid-19, a považuje ho za protiústavní a diskriminační vůči těm, kteří se nechtějí očkovat. Vládní návrh zákona vyžadoval, aby se občané na veřejných i soukromých akcích nebo při vstupu do různých provozoven prokazovali organizátorům, provozovatelům či pověřeným osobám certifikátem o očkování proti covidu-19, negativním testem nebo dokladem o prodělané nákaze. Přijetím této novely bychom umožnili nahlížet na osoby, které se z různých, např. ze zdravotních nebo osobních důvodů, nemohou nebo nechtějí nechat očkovat proti onemocnění covid-19, jako na osoby druhé kategorie. Takovouto diskriminaci a dělení našich občanů na dvě kategorie razantně odmítáme.

Máme velké výhrady k výše uvedenému vládnímu návrhu zákona a jsme přesvědčeni, že byl „ušit horkou jehlou“ a to pouze k zajištění opatření, které chce uplatňovat Evropská unie. Jedná se o návrh Evropské komise „Nařízení o certifikátech o očkování, testování a uzdravení“. To Evropská komise podmiňuje pro zajištění svobody volně se pohybovat a pobývat na území členských států a pro vytvoření společného rámce pro vydávání, ověřování a přijímání interoperabilních certifikátů o očkování, testování a prodělání covid-19, nazvaného "Digitální zelený certifikát" (Digital Green Certificate). Evropská unie bude covid pas EU požadovat jako vstupenku k využívání různých služeb v unijních zemích a k cestování.  

Hnutí SPD odmítá požadovanou podobu unijního covidového pasu. Jedná se o další omezování našich občanů ze strany EU. Zastáváme názor, že opatření a vstupy do jednotlivých zemí musí být kompetentně řešeny výhradně na národních úrovních. I z tohoto důvodu podporujeme referendum o vystoupení z EU, neboť nechceme, aby v důležitých otázkách za nás rozhodoval někdo jiný. Hnutí SPD prosazuje nezávislost a suverenitu českého státu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama