ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.05.2019 15:41:00

Výsledek voleb do EP je úspěchem, nemluvme ale o spojování

Výsledek voleb do EP je úspěchem, nemluvme ale o spojování

Celostátní výbor hnutí STAN pokládá výsledek evropských voleb za jednoznačný úspěch.

 Koaliční kandidátka Starostové (STAN) s regionálními partnery a TOP 09 získala 11,65 % hlasů a 3 mandáty v Evropském parlamentu. Mezi nimiž je také zástupce hnutí STAN Stanislav Polčák.

  „Chtěl bych moc poděkovat všem voličům, kteří se rozhodli vložit do nás svou důvěru. Na výsledku je znát, že voliči ocenili spojení široké koaliční kandidátky – nejen spojení s TOP 09 a Zelenými, ale také se 14 proevropsky směřovanými regionálními uskupeními. Takové partnerství vyžaduje upozadění osobních zájmů a hledání kompromisu, což se podařilo i díky společnému cíli – vizi silné a jednotné Evropy, kterou chceme nyní na půdě Evropského parlamentu hájit,“ poděkoval znovu zvolený europoslanec Stanislav Polčák.

Hnutí STAN je přesvědčené, že voliči tuto koaliční kandidátku ocenili jako nejsilnější uskupení, které spojovala právě proevropská myšlenka.

„Tento směr byl silným tmelem všech uskupení, podílejících se na úspěchu v eurovolbách. Nechceme ale z tohoto výsledku vyvozovat unáhlené závěry. Budeme se všemi partnery mluvit o možné spolupráci, není ale teď na místě mluvit o jakémkoliv spojování stran,“ prohlásil předseda hnutí STAN Vít Rakušan.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama