ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.12.2022 7:37:00

Vyvrcholení nekompetentnosti vyjednavačů Spolu

Vyvrcholení nekompetentnosti vyjednavačů Spolu

Menšinová vláda Spolu s podporou ANO bude potřebovat aktivní opozici a silnou občanskou společnost

Koalice Spolu ohlásila, že v Praze končí povolební vyjednávání s Piráty a STAN a bude skládat menšinovou koalici. Pražské ANO obratem potvrdilo, že tuto menšinovou koalici podpoří.

Zelení vzniklou situaci považují za vyvrcholení nekompetentnosti vyjednavačů Spolu. Požadavek na pozici primátora a na většinu v městské radě je ze strany Spolu nabubřelé nerespektování výsledku voleb. Je dobře pro politickou kulturu v Praze že na něj Piráti nepřistoupili, stejně jako to, že STAN již ohlásil, že menšinovou vládu Spolu nepodpoří.

O programové i personální blízkosti Spolu a ANO nebylo nikdy pochyb. Pokud opravdu vznikne koalice Spolu s “tichou podporou” ANO, je to špatná zpráva pro Prahu. Ať už pro veřejný prostor, který zástupci Spolu berou jako místo, kam lze umístit co nejvíce aut, pro klimatickou politiku, která zástupcům Spolu připadá příliš nákladná, pro městskou zeleň, o kterou se zajímají jen ve volební kampani, či pro bytovou a sociální politiku, kde hrozí další vlny rozprodejů a odsouvání bezbranných lidí ven z města. Je to ohrožení spousty slibně rozjetých projektů a hrozba ztráty spousty kvalitních zaměstnanců města. V mnohém to bude návrat o několik let i desetiletí zpátky.

Zelení si uvědomují, že taková pražská vláda bude potřebovat silnou a aktivní opozici a rezistentní občanskou společnost. Budeme její součástí a rádi budeme spolupracovat se všemi, kdo se rozhodnou být jí také.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama