Tomáš Vandas

předseda DSSS
  • DSSS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.08.2018 9:26:57

VANDAS: Cenzura a zatajování v ČT. Zaremba vymazán z historie

VANDAS: Cenzura a zatajování v ČT. Zaremba vymazán z historie

Politika do sportu nepatří. Aspoň by tomu tak mělo být. Z minulosti víme, že politické síly často uplatňovaly svůj vliv i do oblasti sportu, k jeho škodě. I v dnešní době, tzv. demokracie, však tento trend přetrvává.

Názorným příkladem je sportovní cyklus České televize Sportovní momenty 1918 – 2018. V tomto pořadu se po desetiletých etapách připomínají největší úspěchy československých a českých sportovců, olympijská vítězství, tituly mistrů světa či Evropy.

V díle věnovaném letům 1978 – 1988 cenzor zasáhl naprosto nekompromisně. I když se mluví o olympijském vítězství fotbalistů v Moskvě v roce 1980, ani slovo nepadlo o vítězství vzpěrače Oty Zaremby na téže olympiádě. Přestože byl Zaremba dokonce vyhlášen nejlepším sportovcem Československa za rok 1980, tvůrci zmíněného pořadu ho naprosto ignorovali a vymazali. Proč? Ta odpověď je velice jednoduchá. Ota Zaremba je nepohodlný, protože je členem Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS) a svoje názory říká naprosto otevřeně. Proto tato klatba ze strany České televize.

Za sebe říkám, že je to naprosto skandální a ukazuje to úroveň současné ČT, která se zmůže jen na lži, manipulace a zkreslování nejen současnosti, ale i historie.

Mgr. Tomáš Vandas, předseda DSSS


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama