Zdeněk Toman

Nejdříve mi dejte možnost si s Vámi promluvit, potom suďte.
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,94. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.09.2018 22:13:37

Toman(KSČM): (Ne)komunistická strana Čech a Moravy?

Toman(KSČM): (Ne)komunistická strana Čech a Moravy?

Ve vedení strany, hlavně v jejím čele, nesedí komunisté. Jak se tedy může strana nazývat komunistickou?

K tomuto článku mě dovedl zvrat v senátních volbách ve Svitavách. Abyste rozuměli, pravý komunistický kandidát byl odejit a nahradil ho nekomunistický podnikatel. Původní kandidát, Josef Bohatec, je již několik let předsedou Okresního výboru KSČM ve Svitavách. Jeho dlouholeté práce si samozřejmě všimla široká veřejnost, která Josefa podporuje. Jak si tedy mohu vysvětlit fakt, že komunista s pevnými názory, dlouholetými zkušenostmi a podporou široké veřejnosti nesmí kandidovat do Senátu? Prý jen proto, že mu byl naměřen zbytkový alkohol za volantem. Copak mezi politiky, lobbisty či jinými vlivnými lidmi nesedí „pár opilců“? Je toto opravdu důvod k jeho odvolání?

Není. Josef je také nechvalně proslulý jeho upřímností a kritikou. Konkrétně kritikou vedení strany a Krajského výboru KSČM v Pardubicích. A to se samozřejmě nehodí těm, kteří si potřebují podržet svá místa za slušné platy. To platí i ve vedení strany.

Krásným příkladem nekomunisty v komunistické straně je její předseda Vojtěch Filip! První názory jsem si o něm udělal, když jsem byl v mládí členem Svazu mladých komunistů. Jeho averze k mladým komunistům byla tak obrovská, že jsme skoro nemohli s KSČM spolupracovat. Filipovo voliči jsou převážně lidé, kteří jsou již ve vyšším věku nebo jeho blízcí přátelé. Někdy přemýšlím, zda si delegáty na sjezd strany nevybírá sám. Ale tato situace nemůže přeci pokračovat do nekonečna.

Já se cítím být komunistou. A všemi dostupnými prostředky chci z vedení strany sesadit všechny ty, kteří se bojí vyslovit a uklonit jménům jako je Karl Marx, Bedřich Engels, Vladimír Iljič Lenin, Karl Liebknecht, Rosa Luxemburg, Dr. Ernesto Guevara, Fidel Castro a další.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama