Petr Orel

  • SZ
  • Nový Jičín
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.08.2021 18:32:00

Třetí vzadu se možná směje

Třetí vzadu se možná směje

Komentář na facebookovém profilu k vývoji situace v Afghánistánu

 Osobně jsem současnou situací v Afghánistánu velmi zklamán, byl jsem mezi prvními, kteří se obrátili již v minulém měsíci na ministra obrany L. Metnara a jeho prostřednictvím na vládu, aby aktivně pomohla řešit situaci afghánských tlumočníků a dalších pracovníků, kteří spolupracovali s našimi vojenskými jednotkami nasazenými v rámci mise NATO. Považoval jsem to za etickou a humánní povinnost se v této záležitosti osobně angažovat. Byl jsem ujištěn, že vláda nehází afghánské spolupracovníky přes palubu, ale vše - nutno dodat logicky - spadá do utajeného režimu.

Mezitím se situace v této zemi hodně zdramatizovala, nečekaně rychlý postup bojovníků Tálibánu a evidentní marnost afghánské armády překvapila všechny zainteresované, ne však ty, kteří se v mentalitě tohoto národa, resp. jednotlivých kmenů tam žijících vyznají.

S pláčem odešli Sověti, USA, resp. NATO, tedy naše západní demokracie nedopadla lépe. Stálo to nesmírně mnoho úsilí, mnoho lidských životů, dalšího utrpení, ale i finančních prostředků. Třetí vzadu se možná směje a brousí si zuby na obrovské nerostné bohatství Afghánistánu. Uvidíme, co se bude dít dále, v každém případě mi z toho plyne, že je nezbytná velká opatrnost a obezřetnost před radikálním islámským světem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama