Petr Orel

  • SZ
  • Nový Jičín
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.09.2021 20:50:00

Otrávená Bečva poněkolikáté

Otrávená Bečva poněkolikáté

Komentář na facebookovém profilu k vyšetřování kauzy Bečva

 Pokus prof. J. Hrušky ve spolupráci s místními rybáři se solankou velmi naboural dosavadní oficiální tézi soudního znalce J. Klicpery. Každému kdo řeku Bečvu v dotčeném úseku zná, připadalo jeho vysvětlení a pokus poněkud zvláštní a zcela nelogické pak to, že by v cca 3km úseku na jedovatou látku nereagovalo žádné vodní živočišstvo. A to i kdyby jedovatá látka putovala v řece tak, jak prezentoval pan soudní znalec.

Současné reakce na pokus provedený mimo oficiální vyšetřování mi přijdou nepatřičné. ČIŽP jistě mohla, a věřím tomu, že určitě dostala, podnět na šetření v této souvislosti, a chci věřit tomu, že ho v krátké době odloží jako neopodstatněný a nebude „otravovat“ již tak znechucené a frustrované rybáře, kteří se pokusu zúčastnili.

Za logické a správné bych pak považoval, že se zamyslí policejní vyšetřovatel nebo státní zástupce, a objednají si tento pokus ve vlastní režii, aby se dopátrali pravdy (samozřejmě musí být srovnatelný průtok na řece Bečvě s 20. zářím 2020). Nebo by je mohla předběhnout ČIŽP či samotní vodohospodáři. Ten pokus určitě není enormně drahý.

Více ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama