Mgr. Milan Šťovíček

  • STAN
  • Ústecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.04.2012 10:23:26

Opustit Litvínov kvůli ministerské funkci by bylo nezodpovědné

Opustit Litvínov kvůli ministerské funkci by bylo nezodpovědné

Prohlášení Milana Šťovíčka k možnosti nominace na funkci ministra školství.

V souvislosti s obsazením funkce ministra školství, mládeže tělovýchovy ve vládě ČR se opakovaně objevuje také mé jméno. Je to výzva, která před člověkem nestojí příliš často.

Pro mne tím spíše, že takřka celý můj profesní život i zájmy jsou spojeny se školstvím, s mládeží a se sportem. Rád bych také poděkoval všem, kteří mne v této souvislosti v posledních týdnech kontaktovali a vyslovovali mi podporu.

Při svém rozhodování jsem pečlivě a vážně hodnotil všechna pro i proti a nakonec rozhodla má zásada neodcházet od rozdělané práce a závazků. V Litvínově, kde jsem byl zvolen starostou, jsme začali systematicky měnit zadávání veřejných zakázek i hospodaření města. První kroky jsou již za námi, ale čeká nás ještě hodně práce a od ní nechci odejít. Také v problematice zachování těžebních limitů chci zůstat blízko místních lidí, jejichž mandát jsem v parlamentních i komunálních volbách získal. Sílu pro hájení a prosazování zájmů našeho města i kraje jsem vždycky čerpal právě z místních lidí a chci v tom pokračovat. S jejich podporou chci dotáhnout legislativní zajištění těžebních limitů tak, aby se náš region mohl trvale rozvíjet. Pokládal bych proto za nezodpovědné v rozehraném zápase opustit Litvínov i tým, který jsme dali dohromady.

Milan Šťovíček, starosta Litvínova a poslanec Parlamentu ČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama