Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.01.2022 15:14:00

Polská vláda bere ženám právo se rozhodnout

Polská vláda bere ženám právo se rozhodnout

Komentář na facebookovém profilu k protipotratovému zákonu v Polsku.

 Sledujete, co se děje v Polsku? Zemřela tam matka tří zdravých dětí Agnieszka, bylo jí 37 let. Byla těhotná v prvním trimestru s dvojčaty, nastaly komplikace. Lékaři nezasáhli, protože se báli, že je zavřou za „potrat“. Nakonec nepřežil nikdo. Podle příbuzných zemřela Agnieszka ve velkých bolestech po několikatýdenním martyriu. Doma na ní marně čekají její tři děti, které budou vyrůstat bez maminky.

Abychom si rozuměli, nerada kádruju druhé a dvojnásob to platí pro ostatní země. Protože i u nás má politika k dokonalosti daleko. A také považuji děti za to nejcennější, co máme. Moci v sobě nechat vyrůst život je jeden z největších zázraků! Ale o svém životě a mateřství má rozhodovat jenom žena, které se to týká. A pokud chceme děti chránit a podporovat, tak máme ženám vytvořit takové podmínky, aby se pro potrat nerozhodovaly. Proto jsem v říjnu 2020 polské ženy, které proti tomuto zákonu protestovaly, podpořila.

Za pár dní jsem dostala od tehdejšího zastupujícího velvyslance Polska v ČR nehorázné psaní. Prý že podporuju agresivní demonstrace. Ani mi to nestálo za odpověď. Ale to je jiný příběh. V každém případě se moje obavy naplnily. Polská vláda bere ženám právo se rozhodnout. To není láska k bližnímu, ani ochrana nenarozených dětí. Je to teror vůči ženám, vůči občankám, návrat do středověku.

#StrajkKobiet

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama