Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.04.2022 8:30:14

Odmítáme dárky Černochové a České vlády k další eskalaci válečného napětí.

Odmítáme dárky Černochové a České vlády k další eskalaci válečného napětí.

Končící kongres ODS ukázal občanům našeho státu skutečné priority této vládnoucí strany.

 

Namísto práce ve prospěch svých občanů je to  podpora další eskalace  válečného konfliktu na Ukrajině a zavlečení ČR  do prohlubujícího se koloniálního postavení, umožněním USA (navždy) vytvořit si na našem území další svoji vojenskou základnu, svůj další satelit.

  Pro premiéra vlády, který na rozdíl od okolních států ( Maďarsko, Rakousko, Německo) pro své občany nedělá vůbec nic ( přitom by stačilo od uvedených států  jen trochu  opisovat)  je výhodnější raději nadále šířit poplašnou zprávu, že jsme ve válce a přihazovat další polínka do dění na Ukrajině. Výsledkem je  další  nekončící  trvalý  masívní  odchod  Ukrajinců  z již dříve rozkradené a korupčně zamořené své země.

Fialova vláda tak (zatím) posledními dodávkami tanků a BVP přispívá k dalšímu navyšování mrtvých a raněných na obou stranách Rusko- ukrajinského konfliktu. Přeje si snad premiér Fiala, aby Ruskou federací  jejich vojenská „speciální“ operace trvala   téměř 80  dní  jako  tomu bylo v případě té americké v roce 1993   s názvem Spojenecká síla na území bývalé Jugoslavie, nebo dokonce  jako   nekonečná  letitá americká válka USA  Trvalá svoboda v Afghánistánu ?   Z tohoto  pohledu tak není žádným překvapením oprášený trvalý nápad ODS  vybudovat   americkou vojenskou základnu na území ČR. Jen na místo zprofanovaného Vondry s ním tentokrát přichází osoba nejpovolnější, jedna z vyhlašovatelek války Rusku, samotná ministryně obrany Černochová, kterou v USA budou vítat již po velikonocích!  Pro Černochovou se tak naskýtá neopakovatelná příležitost jít ve šlépějích nedávno zesnulé řeznice českého původu  Madeleine Albrightové, a rozšířit seznam českých politiků  kolaborujích  s americkou imperiální  válečnou politikou.

Pro Černochovou je zcela jistě nemožné ztotožnit se s výrokem brigádního generála 1. Čs. armádního sboru na východní frontě a pozdějšího prezidenta Československa Ludvíka Svobody „Nikdy nezapomínejte  jak lehce jsme svobodu ztratili a jak těžce a za cenu velikého úsilí a velikých obětí  našeho a zejména sovětského lidu jsme ji dobývali zpět“.  Pro KSČM,  vlastenecká,  protiválečná a podobně zaměřená hnutí představují ale uvedená slova trvalou hodnotu při  prosazování nepřetržitého  úsilí za zachování míru, bez zatahování ČR do dalších dobrodružných  akcí NATO.  Další pokus o zřízení americké základny na našem území tak musí skončit fiaskem, jako tomu bylo v případě snahy instalace amerického radaru v Brdech !

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama