Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.10.2022 10:07:00

Nekompetentnost ministra Rakušana se projevuje téměř všude, na co sáhne

Nekompetentnost ministra Rakušana se projevuje téměř všude, na co sáhne

Komentář na facebookovém profilu k situaci v bezpečnostních sborech

 Policisté, stěžující si na to, že nedostávají mzdu za odvedenou práci. Škrtnuté stabilizační příspěvky pro policii. Slučování policejních okrsků. Zpomalení nebo dokonce zastavení obnovy vozového parku hasičů. Rostoucí kriminalita. To je v kostce výsledek práce ministra vnitra Víta Rakušana za jeho pár měsíců ve funkci.

Jeho nekompetentnost se projevuje opravdu téměř všude na co sáhne. Posledním husarským kouskem ministra vnitra je zcela zpackaný boj s nelegální migrací. Jak je jeho zvykem, tak vše na začátku tradičně absolutně podcenil a začal závažný problém zachraňovat až na poslední chvíli.

Několik měsíců jsme ho, stejně jako řada jiných lidí a politiků (mnoho z nich i vysoko postavených v Německu), upozorňovali na fakt, že roste nelegální migrace přes ČR. Odpovědí nám byla jen přezíravost a zlehčování problému. Pak, kdy už bylo pozdě, vyslal na hranice policisty, kteří však tím pádem zase logicky chybí v regionech, ze kterých byli převeleni.

A tak se nelze divit tomu, že při těchto manévrech v Česku roste kriminalita, která je už dnes daleko větší, než byla loni. A příběh se zase opakuje. Znovu ho na to upozorňujeme a on nad tímto problémem, který se dotýká nás všech, opět jen mává rukou. Musíme asi počkat, až se stane, nedejbože, nějaký velký malér, kterého si pak ministr vnitra všimne. Protože on, stejně jako zbytek vlády, funguje vždy se zpožděním.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama