Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.11.2022 15:09:00

Uvědomujete si, že se to všech měst, obcí a krajů dotýká?

Uvědomujete si, že se to všech měst, obcí a krajů dotýká?

Projev na 44. schůzi Poslanecké sněmovny 16. listopadu 2022 k zákonu o právu na digitální služby

 Děkuji za slovo.

Já teda bych byla velmi ráda, kdyby se pan ministr pro místní rozvoj vyjádřil k tomu vyhlášenému výběrovému řízení. On se možná hlásí předkladatel, má přednostní právo, ale faktická má přednost. Takže bych vás požádala, zda byste nám k tomu tedy dal relevantní informace, protože tak, jak jsem to tady řekla, tak to v žádném případě transparentní výběrové řízení není, vyhlásit ho na tak málo dní. A ještě jsou tam specifické ukazatele typu, že už pohovory budou probíhat dříve, než je termín odevzdání a tak dále.

Takže to je k tomu výběrovému řízení, které je podle mého názoru velmi nestandardní. Otázkou je, jestli vůbec je možné vyhlašovat výběrové řízení, když ještě Digitální informační agentura nebyla touto Sněmovnou, potažmo i Senátem schválena. A chtěla bych reagovat na pana Michálka prostřednictvím paní předsedající, který se tedy zaštiťuje, že nějací odboráři na Ministerstvu vnitra s tím nesouhlasí. Nesouhlasí s tím ti zaměstnanci, myslím si, že komunikace s nimi měla být. Ale co je horší, že s tím nesouhlasí Svaz měst a obcí České republiky! Prosím vás, já tady to stanovisko Svazu měst a obcí České republiky mám. Nesouhlasí se zřízením Digitální informační agentury! Uvědomujete si, že se to všech měst obcí a krajů dotýká? Já si myslím, že toto stanovisko je klíčové a mělo by být kladné.

Zároveň je tady velmi negativní stanovisko ICT unie v čele s panem Zajíčkem. Je také velmi negativní a také říká, proto vás prosím, vraťme to do druhého čtení, napravme všechny ty věci, i co se týče veřejných zakázek a nešijme tady něco horkou jehlou narychlo.

Děkuju.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama