Bc. Jana Marková

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.03.2023 7:33:00

Nejen rozpočet je mimo realitu

Nejen rozpočet je mimo realitu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výsledkům působení vlády Petra Fialy

 Nejen rozpočet je mimo realitu. Celá tahle nekompetentní pětismečka vedená pomateným politologem, který neví, jestli je víc Ukrajinec nebo Evropan, je ekonomicky zcela mimo realitu. Rozhodně mimo realitu tohoto státu.
  • Víte, že za dva měsíce nasekali dluhy takové, jako se to ještě nikdy nikomu nepodařilo? Ani Babišovi v době covidu, kterým se zaklínají jako mantrou nejhoršího možného? A přesto ho překonali. O parník.
  • Víte, že k tomu máme skoro nejhorší inflaci v Evropě? Kolem 18% a prognózy jsou špatné a blbé.
  • Víte, že český státní dluh se loni zvýšil na rekordních 2,895 bilionu korun?
  • Víte, že míra zadlužení dosáhla 42,9 procenta hrubého domácího produktu (HDP), a jen od konce roku 2021 se zvýšila o 2,5 procentního bodu?
  • Víte, že jen mandatorní výdaje státu, tedy to, aby vůbec ufinancoval sám sebe činí téměř 90% rozpočtu? Že všechno ostatní jedeme na dluh?
  • Víte, že jen obsluha tohoto šíleného státního dluhu nás bude stát 100 miliard ročně? Obsluha rozuměj úroky.

A tím vším se dostáváme do brutální dluhové pasti. Hele, tohle je hodně strašidelné. A pokud někdo ani teď nechápe, že opravdu, ale opravdu neufinancujeme už ani sami sebe a svoje dluhy, natož ještě jednu zemi a její válku, že zkolabuje náš sociální systém, zdravotní systém a veřejné finance vůbec, tak se prosím odeberte na uzavřené oddělení psychiatrie. A ty šílence si vemte s sebou. Jinak jsme, přátelé kamarádi, skončili.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama