Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.03.2023 8:49:04

Vzájemná důvěra, respektování suverenity a zájmů toho druhého

Vzájemná důvěra, respektování suverenity a zájmů toho druhého

Krátký komentář k setkání Putin –Si.

      Je zcela (ne)pochopitelné, že v době  končícího  světového  hegemona  USA vnášející nesoulad do globální harmonie, český  mainstream informuje spíše negativně a ironicky o  průběhu  státní návštěvy prezidenta Čínské lidové republiky v Rusku  ke které došlo ve dnech 20. -22.3.2023. Přitom slovy prezidenta RF Vladimíra Putina, Rusko a Čína představuje partnerství vázané na budoucnost.

   Taková a podobná konstatování v době praktikované mediální cenzury a plné podřízenosti  české  vlády zájmům  USA  je  naivní očekávat. Mediální informovanost našich občanů o zahraničních  událostech  a jejich provázanosti   je zcela odlišná. 

  V případě ČLR, právě tento Západem označovaný  komunistický  stát  představuje  pro Bidena  a  jeho válečné jestřáby  největší hrozbu. V  případě  druhého  válečného  strašáka, Ruské federace, jak jej prezentuje NATO a jeho podřízená odnož  EÚ,  celé vyspělé ( ve skutečnosti   upadající  ) západní společenství za největší  současný úspěch  považuje  vydání zatykače na Putina Mezinárodním trestním soudem. Mezinárodní zatykač vydán  v době,  kdy svět si připomíná  20. výročí  americké invaze do Iráku, kdy  vzhledem k této válečné události  USA  ztratily morální  pravomoc pomáhat stíhat ruské válečné zločiny na Ukrajině, protože samy spáchaly mnoho stejných zločinů, včetně invaze do dalších států.

       Co  říci k závěrům  setkání  Putin – Si. Setkání zcela logicky  nenaplnilo  plané  a naivní  naděje USA, dle kterých „Čína měla zatlačit“ ve věci Ukrajiny.  Naopak, jak  konstatuje  druhá strana,  Rusko  a Čína doslova a do písmene staví mosty.  Podle  prezidenta  Putina tato přelomová událost znovu potvrzuje zvláštní povahu rusko-čínského partnerství, které bylo vždy postaveno na vzájemné důvěře, respektování suverenity a zájmů toho druhého. 

   Právě vzájemná důvěra, respektování suverenity a zájmů toho druhého jsou hodnoty, které by měla  upřednostňovat  i  naše  současná vládnoucí garnitura.  Prosazování  naší zahraniční politiky na všechny světové azimuty, nikoliv  ponižující a slepá podřízenost  České republiky sloužícím zájmu USA  a jeho „nástroje“  NATO v prosazování  světové  nestability.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama