Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.03.2023 11:38:00

Připravuje hejtman Petr Kulhánek plán na umlčení opozice?

Připravuje hejtman Petr Kulhánek plán na umlčení opozice?

Vedení Karlovarského kraje v minulých dnech rozeslalo všem zastupitelům dopis, ve kterém upozorňuje na možnost omezování obsahu a frekvence diskusních příspěvků během zasedání zastupitelstva.

 Hejtman Petr Kulhánek (STAN) žádá zastupitele, aby se striktně drželi bodů jednání, a svůj postoj označuje za racionalizaci zasedání zastupitelů.

„Když jsem si to přečetla, říkala jsem si, zda je vůbec toto možné, jsme aktivní opozicí, která se ptá na všechny věci související s Karlovarským krajem, s jeho hospodařením, dotacemi a na mnohá podivná a netransparentní rozhodnutí současného nesourodého politického slepence,“ říká poslankyně parlamentu a předsedkyně zastupitelského klubu hnutí ANO Jana Mračková Vildumetzová (ANO) a upozorňuje na skutečnost, že Zastupitelstvo Karlovarského kraje je nejvyšším krajským orgánem.

Právě ona je stínovou ministryní vnitra a má velký přehled o dění nejen v Karlovarském kraji, ale i ve Sněmovně. I proto jsou její dotazy na hejtmana a jeho radní, během zasedání zastupitelstva Karlovarského kraje, velmi nepříjemné, ale věcné. „Opravdu se nyní můžeme dočkat toho, že se nebudeme moci zeptat na to, na co potřebujeme. Jsem přesvědčená o tom, že každý, kdo sleduje jednání zastupitelstva, nemůže ani v jednom případě označit naše dotazy a postupy za obstrukce nebo nevhodnou diskusi, vedenou mimo projednávaná témata,“ pokračuje chebská radní a krajská zastupitelka Gabriela Dostálová (ANO).

Opozice také poukazuje na skutečnost, že mnohdy je velmi složité rozplétat nejrůznější neprůhledné kroky vládnoucí koalice, na kterou jsou napojeni různí podnikatelé a další subjekty, které v mnohých případech doslova sosají peníze z krajského rozpočtu.

„Hejtman Petr Kulhánek rozhodl, že budou zasedání zastupitelstva každý měsíc. Má na to právo a my jsme to pochopili tak, že dostaneme více prostoru na dotazy a připomínky k naprosto tragickému vládnutí tohoto nesourodého politického slepence. Jenže nyní je nám jaksi podprahově naznačováno, že pokud se nepřestaneme detailně vyptávat na důležité věci, budeme postupně umlčováni. To si ale nechceme nechat líbit,“ doplňuje poslankyně Parlamentu a krajská zastupitelka Renata Oulehlová (ANO) s tím, že opozice je jakýmsi kontrolním orgánem hejtmana a jeho radních.

„Proto je nepřípustné, aby nám bylo zakazováno se ptát, diskutovat, navrhovat vhodnější řešení, nebo odmítat postupy a rozhodnutí současné krajské vlády. Na to nemá nikdo právo a my, co sedíme v opozičních lavicích, věříme, že k takto drastickému a nezákonnému rozhodnutí, vedoucímu k umlčení opozice, hejtman a jeho političtí kolegové nesáhnou,“ dodala Jana Mračková Vildumetzová, která je přesvědčena o tom, že opozice postupuje správně a v mnoha případech se jí již podařilo zvrátit neprůhledná a podivná rozhodnutí krajských radních i samotného hejtmana Petra Kulhánka.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama