MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.05.2023 12:08:00

Praha bude mít velkolepou drážní promenádu ještě lepší než v New Yorku

Praha bude mít velkolepou drážní promenádu ještě lepší než v New Yorku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k drážní promenádě v Praze.

 Praha bude mít velkolepou drážní promenádu ještě lepší než v New Yorku! Jak se vám líbí?

Získali jsme pravomocné územní rozhodnutí na stavbu Vršovické drážní promenády a okolního liniového parku. Teď už jen akorát se Správou železnic domlouváme získání pozemků. Brzy tak bude moci vzniknout úplně nová odpočinková oblast plná zeleně na místě bývalého kolejiště z Vršovic do Zahradního Města. Zároveň tu vznikne také pohodlné pěší a cyklistické spojení v délce přes 4 km.
Často se o tomto projektu říká, že je takovou českou verzí legendárního visutého parku Highline na Manhattanu. Troufám si ale tvrdit, že naše pražská promenáda bude daleko lepší. Tady jsou důvody proč.

Na rozdíl od Highline bude naše drážní promenáda sloužit nejen turistům, ale hlavně Pražanům. Neděláme instagramovou atrakci v centru, ale přívětivý prostor v místě, kde lidé žijí. Vršovická drážní promenáda navíc bude mít páteřní dopravní funkci. Vznikne tu čtyřmetrová oddělená cyklodálnice, 3,5 metru široká stezka pro chodce a k tomu souběžné běžecké cesty. Takto velkorysé vyčlenění prostoru bezmotorové dopravě zatím nemá v našem městě obdoby.

Nejde ale jen o trasu z místa A do místa B. Součástí projektu bude také proměna okolí, které má sloužit k zastavení a příjemnému trávení volného času. Najdete tady vyhlídky, stánky s občerstvením, odpočívadla, parčíky i prostor k pořádání kulturních akcí.

Vršovická drážní promenáda tedy nebude jen na parádu, ale stane se živoucí tepnou našeho města. Těším se!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama