MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.05.2023 23:08:00

Dopravní situace v centru Prahy je neudržitelná

Dopravní situace v centru Prahy je neudržitelná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zklidnění tranzitní dopravy v historickém centru Prahy

 Tento týden se ke zklidňování dopravy na obou březích Vltavy jednomyslně zavázali zastupitelé Prahy 1. Děkuji místnímu radnímu pro dopravu Vojtěchu Ryvolovi, který na tomto tématu v rámci městské části pracuje. Nejvíce zvažovaným opatřením je zatím zpoplatnění vjezdu do oblasti třeba jako v Karlových Varech. Tam také už několik let nemůžete volně projíždět kolem lázeňské kolonády.

Dopravní situace v centru Prahy je totiž neudržitelná. Stále častěji se nám stává, že tu auta blokují tramvaje, které pak nabírají nemalá zpoždění. Přitom tramvaje tudy převezou daleko více lidí (přes Karmelitskou ulici projede v tramvajích 50 900 cestujících denně oproti 15 981 cestujícím v automobilech). K preferenci prostorově úsporné veřejné dopravy se navíc naše koalice zavázala v koaliční smlouvě.

Co se týče dopravních dopadů případného zpoplatnění vjezdu, žádná apokalypsa by nenastala. To není jen můj názor, ale potvrzují to data z předchozích uzavírek i názory odborníků (třeba dopravního experta Petra Kumpošta z ČVUT nebo dopravního urbanisty Tomáše Cacha). Obzvlášť v okolí Malé Strany už totiž pohodlné objízdné trasy existují. Je to Strahovský tunel nebo tunelový komplex Blanka. Vždyť právě k odklonění tranzitní dopravy tyto stavby vznikly.

Je načase udělat to, o čem se tady už dvacet let bavíme. Přiblížit podobu dopravy v centru Prahy moderním západním městům!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama