Občané městu, město občanům

"OMMO.... ejhle, člověk!"
  • OMMO
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.11.2013 21:24:49

Vyjádření VV OMMO k aktivitám pana Mišičáka na profilu OMMO

Vyjádření VV OMMO k aktivitám pana Mišičáka na profilu OMMO

... ona není sympatie jako sympatie....

Vážení čtenáři profilu OMMO,

jak jste již asi zjistili, náš profil je soustavně atakován jistým panem Mišičákem, a to pod záminkou, že vyjadřuje podporu senátorce za KSČM a zastupitelce ve Znojmě za OMMO paní Martě Bayerové.

Pan Mišičák je členem a funkcionářem SMKČ (Sdružení mladých komunistů Československa) a KSČ (Komunistické strany Československa, vedené panem Štěpánem -  prosíme nezaměnit za KSČM – Komunistickou stranu Čech a Moravy, parlamentní stranu, vedenou JUDr. Vojtěchem Filipem). Pokud víme, tak se KSČM od obou organizací, kterých je pan Mišičák členem, distancovala. Pan Mišičák se prohlašuje za asistenta senátorky Bayerové, což vyvěšuje také na svém profilu na PL http://www.parlamentnilisty.cz/profily/Vojtech-Misicak-6228.

Pan Mišičák byl opakovaně upozorněn, že názory jeho i organizací, ke kterým se hlásí, jsou neslučitelné s programem OMMO, že jeho snaha vzbudit dojem, že má s OMMO něco společného, OMMO pouze diskredituje a odrazuje slušné lidi, a OMMO tudíž nechce na svém profilu nic, co by s ním nebo s jeho organizacemi bylo spojeno. Přesto odmítl své „produkty“ stáhnout s odůvodněním, že jejich umístění na našem profilu schválily jeho vedoucí orgány. V průběhu sporu své produkty (foto) neustále mění a „obohacuje“ o taková vylepšení, jako je portrét J. V. Stalina, klasickou dobově příslušnou symbolik rudé hvězdy, srpu a kladiva atd.

Protože nemáme technické možnosti, jak takovémuto postupu směrem na náš profil zabránit, obrátili jsme se na příslušnou pracovnici Parlamentních listů se žádostí, aby těmto aktivitám technicky zabránila a této self-produkci pana Mišičáka zamezila, jistě pouze na profil OMMO. Jinak je věcí PL, jak a kam tuto produkci na ně umisťuje. Bohužel, jsme však narazili na naprosté nepochopení, dokonce právní i morální podstatu tohoto možného problému. Příslušná paní mi zdůvodňovala, že linie redakce je „liberální“ a umožňuje každému vyjádřit svůj názor, proti čemuž nic nemáme. Nepodařilo se nám vysvětlit, že nejde o to, co pan Mišičák provozuje na Parlamentních listech jako takových, ale o to, že své produkty vnucuje na profil OMMO a proti naší vůli, čímž omezuje a poškozuje naše práva. Vzniká naprosto logická otázka: jak moc jde ještě o liberalismus jednoho a omezování práv těch ostatních? A kdo to určuje? A proč? Hypoteticky si jistě lze představit situaci, kdy také nebudete souhlasit, budou-li na fasádu Vašeho domu líčit symboly, s nimiž nesouhlasíte a nejste k tomu ani povinován, protože to může poškozovat Vaši pověst.

Pokud redakce PL není s to tento aspekt celé věci pochopit, jsme nuceni se aspoň takto bránit.

 Věříme, že naši příznivci i ti, kteří zavítají na náš profil na PL třeba jen náhodou, pochopí, že nemáme nic společného s panem Mišičákem, SMKČ ani KSČ a že nás podpoří proti manipulaci, ať už plyne z jakéhokoli záměru kohokoliv či odkudkoli.

A na závěr snad jen poznámky na vysvětlenou:

·        Nemáme nic proti šíření názorů, symbolů, s nimiž pan Mišičák sympatizuje nebo je dokonce prosazuje. Ohrazujeme se však, aby je šířil prostřednictvím profilu OMMO. Apropós, pan Mišičák by si v tom měl udělat jasno – jednou Stalin, pak srpy, kladiva, společná foto… Není to tak nějak už tohle „odezdi“ páně Mišičákovo důkazem čehosi, co nemusí být zrovna tzv. zdrav? A proč vůbec pan Mišičák sympatizuje s někým, koho nazývají jeho souputníci fašisty? Viz pan Pazdera, ze stejného názorového spektra jako je pan Mišičák, mě tak nazval, když jsem odmítla vyslyšet jeho názory. Nezasvěcenému čtenáři sděluji, že znám názory pana Pazdery, více např. zde https://www.google.cz/search?q=David+Pazdera&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:cs:official&client=firefox-a&gws_rd=cr&ei=2NqDUrvxJIjIswbSwYHYBw a netoužím je ani poslouchat ani propagovat skrze profil OMMO. Respektuji fakt, že k tomu může stejně jako každý jiný užívat internetový prostor, kde bude vítán a kde s ním skutečně sympatizují. OMMO to ale není.

·        Vcelku se lze podivovat nad argumenty samotných PL, kdy hovoří o „liberalismu“ pro jedny a naprosté nemožnosti, resp. omezování druhých na vlastním profilu. Tzn., pokud s dotyčným nesdílíte názorový ani hodnotový žebříček, přesto jej musíte strpět, protože on to tak chce. Čili kde začíná svoboda jednoho a musí skončit toho druhého, že?

·        A co je možná s podivem a také důkazem min. o „podivném“ počínání pana Mišičáka: když jsme jej několikrát požádali, aby ona symbolická foto se J. V. Stalinem, srpy a kladivy apod. odstranil a ponechal skutečně jen profilové foto své, bez těchto „zvláštností“, odmítl a během několika dnů jich vystřídal hned několik. Asi aby nás přesvědčil, že jich má v záloze více…

·        Hovoří-li toto ještě o sympatiích k OMMO či především o propagaci své vlastní strany, kterou ale nehodlá propagovat OMMO, stejně jako my nevnucujeme jemu svou symboliku, nechť si čtenáři svůj názor udělají sami.

·        Prostě není divu, že se politická kultura v této zemi propadla na bod mrazu. I tohle je její důkaz. Vzniká otázka: proč tomu ještě dávat „zelenou“? Ale možná jde jen o tzv. dobrou cenu. A můžeme hádat pro koho, že?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama