Ing. Jan Zahradil

Řekněme NE evropské federaci!
  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.07.2014 15:00:36

V EU vše při starém, europarlament opět vede Martin Schulz

V EU vše při starém, europarlament opět vede Martin Schulz

Německý socialista Martin Schulz zůstává v čele Evropského parlamentu. Podle Jana Zahradila jde o potvrzení velké koalice uzavřené mezi evropskými federalisty.

"Martin Schulz se dočkal své ceny útěchy," komentoval výsledek 1. místopředseda ODS a europoslanec Jan Zahradil. "Postupně usiloval o několik funkcí v Evropské komisi, a když neuspěl, nechal se opět, podruhé v řadě, korunovat alespoň předsedou Evropského parlamentu. O žádné skutečné volbě nemůže být řeč, rozdělování funkcí i tentokrát probíhalo na základě zákulisních dohod mezi lidovci a socialisty."

Hlasování také podle Jana Zahradila formálně stvrdilo vznik velké koalice mezi evropskými lidovci, socialisty a liberály, jejímž cílem je další posouvání evropské integrace směrem ke vzniku evropského superstátu. "Martin Schulz se tak dnes stal společným funkcionářem ČSSD, TOP09, ANO a lidovců, jejichž eurofederalismus je pro Unii mnohem větším nebezpečím, než kritika integrace," uvedl Zahradil.

"To, čeho jsme byli svědky, je velmi smutné a pro mě nepřijatelné," řekl po volbě místopředseda ODS a europoslanec Evžen Tošenovský. "Nešlo totiž o demokratickou volbu předsedy Evropského parlamentu, ale o handl evropských lidovců a socialistů ohledně rozdělení křesel, který byl navíc rozhodnut mimo tuto instituci. Myslím, že volby do Evropského parlamentu jasně signalizovaly, že lidé napříč EU nejsou úplně spokojení, ale velká koalice lidovců, socialistů a liberálů pokračuje ve starých praktikách."

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama