Ing. Jan Zahradil

Řekněme NE evropské federaci!
  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.07.2014 18:10:56

Liberalizace obchodu se třetími zeměmi představuje pro ČR obrovskou příležitost

Liberalizace obchodu se třetími zeměmi představuje pro ČR obrovskou příležitost

Jan Zahradil bude ve výboru řídit dva ex-komisaře

Europoslanec Jan Zahradil byl v pondělí zvolen místopředsedou výboru pro mezinárodní obchod. Pod jeho vedením tak budou v Bruselu zasedat i dva bývalí členové Evropské komise, kteří byli v květnu zvoleni do Evropského parlamentu: Viviane Redingová a Olli Rehn. Další řadovou členkou výboru je i vítězka eurovoleb ve Francii, Marine Le Pen.

"Pro exportně orientované ekonomiky, jakou je například i Česká republika, představuje liberalizace obchodu se třetími zeměmi obrovskou příležitost," řekl po svém zvolení Jan Zahradil, který ve výboru pracoval již v uplynulých pěti letech. Jeho prioritou je nyní dokončení smlouvy o volném obchodu mezi EU a Vietnamem, jejíž vyjednávání měl jako parlamentní zpravodaj na starosti již před volbami.

Zájmy českých podniků na co nejsnadnějším exportu na mimoevropské trhy bude Jan Zahradil ve výboru pro mezinárodní obchod hájit sám, nikomu z ostatních českých europoslanců se do výboru dostat nepodařilo.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama