Občané městu, město občanům

"OMMO.... ejhle, člověk!"
  • OMMO
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.03.2015 14:27:31

OMMO k programu opozice v Zastupitelstvu města Lom

OMMO k programu opozice v Zastupitelstvu města Lom

Vážení občané, jsem zastupitelem města Lomu zvoleným v komunálních volbách v roce 2014. Stejně tak, jako v roce 2010 jsem se i v roce 2014 dostal do městského zastupitelstva jako jediný za politické hnutí OMMO.

Ale i přesto, že máme jako politický subjekt v zastupitelstvu jen jednoho zástupce, chtěl bych udělat maximum proto, abych dostál všem slibům a prosazoval body volebního programu OMMO zohledňující také zájmy občanů Lomu.

Uvědomuji si, že jako opoziční – a pojem „opoziční“ považuji za rovnocenný tomu, abych se snažil dle možností vystupovat v zájmu občanů Lomu -  zastupitel našeho města budu mít k prosazování volebního programu velmi ztížené podmínky. Alespoň v tuto chvíli tomu vše nasvědčuje. Důkazem toho je, že nás vedení města ve složení Severočeši Lom, ODS a dvou zběhlíků (Lomáci) odřízlo od jakékoliv možnosti podílet se na práci v komisích či výborech našeho města. A to i přesto, že jsem na ustavujícím zastupitelstvu navrhoval, že práci v komisích budeme dělat bez jakéhokoliv nároku na mzdu. Dá se říci, že i nadále to bude spíše o aroganci a dokazování mocenské převahy ze strany koaličních zastupitelů vůči opozici.

Osobně bych si přál ze strany vedení města více slušnosti a ohleduplnosti, a především to, abychom se jako občané města nedočkali toho, že nám vedení města bude rozprodávat majetek za pouhou kačku. Není to totiž jen majetek radnice, ale nás všech.

Rozhodování na městě by mělo vycházet především z potřeb občanů, a ne z uspokojování potřeb koaličních zastupitelů.

Jako zastupitel se proto v daném volebním období nemohu ztotožnit s tím, že vedení města opět hýří finančními prostředky. Za zmínku stojí např. vyplácení mzdy dvěma uvolněným radním, což spolu s odměnou pro neuvolněného místostarostu představuje v řádu několika stovek tisíc ročně. A jaká je vlastně jejich pracovní náplň a jejich skutečná pracovní vytíženost? To se nám nepodařilo věrohodně zjistit ani na veřejném jednání zastupitelstva města Lom. Odpověď starostky města byla velmi strohá, a na samotný dotaz odmítl odpovědět i jeden z dvojice placených radních pan Láter. Ne nadarmo se říká „Mlčeti zlato“, a to je v tomto případě mzda za uvolněnou funkci, jejíž náplň dělá stejně někdo jiný z úředníků nebo odpovědných osob v organizacích řízených městem.

Jako zastupitel za politické hnutí OMMO v Zastupitelstvu města Lom chci svou snahu v opoziční roli opírat o následující body:

  1. Pravidelně a ve větším počtu využívat práva občanů účastnit se veřejných zasedání Zastupitelstva města Lomu. Ale s ohledem na čas konání zastupitelstva obvyklý ve městě Lom. Tedy nikoliv v dopoledních, ale spíše v pozdních odpoledních hodinách, tedy jako v minulém volebním období od 18,00 hodin.
  2. Noviny vydávané Radnicí města Lomu, měsíčník „Lomská radnice“, není pro názory opozice přístupný, byť jde o výdaje na něj z daní všech občanů. Na tento stav chci jako zástupce opozice za hnutí OMMO opětovně vedení města upozornit a usilovat o změnu.
  3. Nutnost pravidelnějšího setkávání opozičních zastupitelů s občany Lomu (minimálně jedenkrát čtvrtletně).
  4. Kontrola koalice sama sebou je nepřijatelná a mělo by dojít k přehodnocení obsazení předsedy kontrolního výboru koaliční zastupitelkou, navíc uvolněnou radní (?!), což je evidentní střet zájmů. Pak by šlo uložit Kontrolnímu výboru ZmL provést kontrolu provádění zápisů z jednání Rady a ZmL dle zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) a zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. Zajistit, aby vedení města respektovalo tuto legislativu.
  5. Ustavit alespoň jeden osadní výbor a zvolit na základě návrhů občanů jejich členy a předsedu.  
  6. Nerozprodat majetek města za nevýhodných podmínek, ale naopak, majetek města zvelebovat
  7. Zasadit se o větší kulturní a sportovní vyžití nejen pro mládež, ale i dospělé (fitness, rozvoj dětských hřišť aj.)

Marian Dancso, (OMMO), zastupitel 

Lom, březen 2015


Více zde: http://lomska-opozice.webnode.cz/ommo-k-programu-lomske-opozice/
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama