Lukáš Hodan

  • KSČM
  • Libčeves
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,86. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.04.2015 13:14:30

Volme a rozhodujme se sami za sebe

Volme a rozhodujme se sami za sebe

Problematika ovlivňování a popírání našich úsudků je palčivým tématem současnosti.

 V dnešní době je vliv médií nezpochybnitelný a v kombinaci s dnešním fenoménem v podobě aplikovaného dualismu je těžké rozlišit pravdu od lži a pod návalem všemožných názorů si vytvořit a zachovat ten svůj vlastní.

Jak vlastně takový aplikovaný dualismus funguje? Ukažme si to nejlépe na příkladu. Prezident Zeman jede do Moskvy vzdát holt padlým vojákům, bez kterých by se nedalo o osvobození vůbec mluvit. Opoziční názor proto bude, že prezident Zeman jede do Moskvy, aby se zavděčil prezidentu Putinovi. Prezident Zeman se zúčastní vojenské přehlídky, která je při takových příležitostech naprosto běžná a v případě výroční oslavy nenapadnutelná. Opoziční názor bude, že prezident Zeman schvaluje jakoukoli angažovanost ruské armády v ukrajinské občanské válce (viz definice občanské války). Prezident Zeman přeloží název kapely z cizího do rodného jazyka, aby poukázal spolu s jejím jednáním na skutečnost, že členy této kapely nelze považovat za politické vězně. Opoziční názor byl, že je pan prezident hulvát.  

Proto je potřeba před vytvořením svého názoru nejprve nashromáždit co nejvíce dostupných informací, vlastní názor si vytvořit a pokud nepřijde nikdo s dostatečnými argumenty k jeho vyvrácení, tak si jej i udržet, protože v opačném případě jsme jen příslovečné ovce, které bučí na povel a neuvědomují si, že ovce bečí. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama