JUDr. Petr Hulinský, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.05.2011 17:39:15

Parkanová je Vondra v sukních

Parkanová je Vondra v sukních

Snaha Vlasty Parkanové zbavit se odpovědnosti v kauzách ministerstva obrany je nepřijatelná, měla by odstoupit.

Dnešní výroky bývalé ministryně obrany Vlasty Parkanové pro MF Dnes považuji za projev naprostého politického alibismu.

Když Parkanová ministerskou funkci ve vládě Mirka Topolánka zastávala, obhajovala jak nákup obrněnců Pandur, včetně překvapivé změny názorů, kdy Topolánkova vláda chtěla původně od nákupu odstoupit zcela, tak velmi sporný nákup letadel CASA. Když jsem tyto projekty kritizoval, odmítla mé výhrady, aniž by jejich důvodnost alespoň zvážila.

Pokud se dnes tak zásadně distancuje jak od svých podřízených, tak od samotného bývalého premiéra Mirka Topolánka a nazývá poměry na ministerstvu obrany pod jejím vedením jako Palermo, musím se ptát, proč nerezignovala a svým setrváním tyto problémy kryla.

Svým přístupem ve smyslu  „sice jsem byla ministryní, ale za nic jsem nemohla“ nápadně připomíná dalšího někdejšího člena Topolánkovy vlády. Dnešní místopředsedkyně Poslanecké sněmovny za TOP 09 je svým přístupem k politické odpovědnosti Vondrou v sukních. Oba dva veškerou odpovědnost za problémy ve svých resortech přehazují na své podřízené, pomlouvají své někdejší vládní kolegy a snaží se veřejnosti namluvit, že o ničem nevěděli, nic nepodepisovali a jako členové vlády o ničem nerozhodovali.

Jsem přesvědčen, že stejně jako v případě Alexandra Vondry je namístě odchod Vlasty Parkanové ze všech politických funkcí, které zastává, neboť z jejich výroků je zřejmé, že je naprosto neodpovědným politikem. Připomínám, že Vlastu Parkanovou k odchodu ze všech funkcí již vyzval svým usnesením Výbor pro obranu a bezpečnost Poslanecké sněmovny, který došel ke stejnému závěru.

Petr Hulinský, stínový ministr obrany za ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama