Ing. Kateřina Amiourová

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.10.2016 3:50:03

Genocidní vylepšení zákona

Genocidní vylepšení zákona

ČT24 Události 19.10.2016 : došlo ke zhoršení situace sociálně choulostivých, právě byl schválen zákon, kdy dlouhodobě nezaměstnaný nemusí ani odmítnout práci, aby byl ztrestán - stačí být po šesti měsících stále hlášen na úřadu práce, pokud jste již


... klesl na životní minimum (delší nezaměstnanost - u nás zatím tuto dávku pobírá téměř 200 000 lidí!!!) klesne jeho dávka na existenční minimum. Aby dostal alespoň životní minimum, tj ne 2200 ale 3410 - musí odpracovat pro obec bez nároku na mzdu nejméně 20 hodin. Ale úřady nejsou povinny tuto veřejnou službu zajistit (loni se ji podařilo zajistit pro 20 000 osob /ale není známo, jakou dobu odpracovali, i  kdyby se ale delší doba rozdělila na kratší úsekyprovícelidí,  stejně budou  spolu soutěžit nejrůznější  skupiny ucházející  se o práce u města,  včetně původních zaměstnanců  normálních /a pokud se nemýlím, platí, že všichni postižený veřejné práce, které se obvykle nabízejí, také vykonávat nemohou).Žádný senátní klub ústavní stížnost nechystá. Ani skupina poslanců. Námitky mají paní Eliška Wagnerová a paní ministryně Marksová. Od paní Marksové je to pokrytectví, protože ministru financí, Babišovi sama úsporu dávek hmotné nouze navrhla výměnou už nevím za co. Snad šlo o stovku valorizace důchodů navíc.. Připomeňme si: pokud tito lidé někde bydlí dostávají doplatek na bydlení, ale nově se jedná o tom, že by tato částka pomáhala pokrýt jen 80% potřebného obolusu, takže ani 2200 není na jídlo a vše ostatní, je z toho nutno na bydlení ještě utrhnout. (To se ani krátkodobě - natož dlouhodobě - zvládnout nedá, proto nyní máme naději na dalších 200 000 bezdomovců) To také paní Marksová a pan Babiš (a také paní ministryně Šlechtová, jež právě blokuje zákon o sociálním bydlení).. A připomeňme si, že aby tyto dávky lidé dostávali, nemohou mít auto - ani na špalkách!.Tedy nemohou si v Horní-dolní sehnat práci, do níž by museli dojíždět jinak, než řídkou sítí linkových busů a vlaků. A to ani kdyby je vypláceli každý den.

Jde  o rozvití původně prezidentova  nápadu, se kterým  objel republiku. Mise tedy byla shledána úspěšnou. Češi,  totiž, slepí nenávistí k cikánůlm mu to odkývali,  někteří možná  dokonce i   aplaudovali. Více zde: http://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/prezident-nevi-prezident-netusi Prezidentův  jmenovec  z ODS, Jaroslav  Zeman, souhlasí  také: "Na lidi je třeba vyvinout  určitý tlak, aby o práci vůbec projevili záje  ." Což je pěkný nesmysl a  svědčí o tom, že  pan poslanec (stejně jako pan prezident)  nezná realitu života,(odmítnutí práce bez důvodů hodných zřetele znamená úplné odepření peněz -  a  tojiž dávno, nezaměstnaných  jevíce, než míst),, každý nemůže dělat všecno), oni totiž neznají  totiž ani výchozí zákony a ani elementární matematiku.jak shledáte v předchozím  linku. Kateřina  Vaňková: "Strašné, oni fakt chtějí,aby lidi žrali  trávu a kůru."

Troufám si tvrdit,  že 200 000 dlouhodobě nezaměstnaných Römů nemáme, 'Ceši  tak bezděky pomohli vykopat jámu sami prosebe. Jöjo,  nenávist není  nejlepší rádce!

Jak  dohnat  úředníky k tomu,aby Vám  našli práci i sami: http://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/jiri-voda-vzor-zadosti-o-zprostredkovaniprideleni-prace-ve-smyslu-charty-socialnich-prav

Pomož, kdo můžeš: máme podepsánu Chartu sociálních práv: https://cs.wikipedia.org/wiki/Evropská_sociální_chartaa právo na ldýcu  zde:https://cs.wikipedia.org/wiki/Právo_na_práci (- zde je v odkazech link na úplné znění na stránkách MPSV -ale minimálně  wikipedické heslo je  neúplné, protože Klaus dodatečně  a po dlouhém otálení podepsal vtáfmu12.-16.3.2012i ustanovení o právu osob na  přístřeší) a právo na sociální zabezpeční je  defiováno takto:  https://cs.wikipedia.org/wiki/Sociální_zabezpečení  A  připomínám,  že neuváženým vystoupením z EU bychom přišli i o tuto Chartu a jediný nástroj obrany, i kdyždosud nebyl využit.  Problém  spočívá v  tom,  že národní parlamenty  a poslanci nevyužívají nástrojůk jednání s Unií, které jim zákony dávají. Pro každý případ, zde je Listina základních lidských práv Evropské Unie:http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ%3AC%3A2010%3A083%3A0389%3A0403%3ACS%3APDF

Nebo  hledejte ve smlouvách zde:http://eur-lex.europa.eu/collection/eu-law/treaties.html CharterofFundamental Rights-a pak si vyberte CZ verzi,  kníž je připojen e- podpis,začíná na straně 326 Smlouvy. http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=OJ:C:2016:202:TOC.

Naše vrchnost  si nějak zvykla, že  se tu pracuje za suché z nosu. Pro mnoho lidí se  však situace k lepšímu nemění:  http://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/prudce-narusta-podil-prekarizovane-prace  Aneb: ti, co si vozí zadek v taxících Uberu, si těžko budou kláíst otázku, za jakých podmínek ti řidiči pracují.http://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/porad-o-ceskem-trhu-prace-ktery-se-povedl Novinkou této sezony je, že smlouvy se již ani nepředkládyjí, byť od 1.1.2011 má být ten,  kdo zadá, udělí  práci, aniž by se zaměstnancem uzavřel smlouvu, ostře sankcionován.

K možné  cestě k vyšší zaměstnanosti a mzdám vznikl tento článek,http://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/dve-hypotezy-mohla-tot-byt-cesta-k-vyssim-mzdam   -   s  tématem  ale  vůbec nejsem   hotová,   dva  roky nosím v hlavě  článek  o tom,  co s  nerovnoměrností v rozložení  kvalifikací  a příbuznými  problémy. Volných míst je 140 000  -údajně jde o nedostatek lidí  těch  správných kvalifikací,  ale  ne že by  hledali šičky v  Prostějově (z bývalé továrny i učiliště či průmyslovky)   dovezou  si je z ciziny,  nezaměstnaných je přes 400 000 v  evidenci,  neznámý  počet mimo  evidenci. Podobně   před  lety  měli záměr vytvořit  několik set  či tisíc míst pro  péči o  zákazníky pro lidi znalé  severských  jazyků,  Komické. Času  na nabytí  dovedností  mluvčích bylo  asi  půl roku. Samozřejmě   tak měli  učinit na vlastní  vrub,  nikoliv  rekvalifikačním programem. Nejvyšší  odhad  pro dovoz středně   a vysoce kvalifikovaných  cizinců do ČR je 5000 za rok. Ale  dodatečně  vystudovat na firmu či na stát žádného  nezaměstnaného Čecha nehodlají.  Ještě  tak  čtrnáctidenní kurz, masově, omezeného  počtu typů.. Mas=rů a  nehtových  stylistek neurekom.

Prostě našim politikům tak dlouho ležela v hlavě možnost vyšší naděje dožití (kterou neustále označují jako věk dožití, ačkoliv jde jen o naději,,navíc zmenšenou pro mnohé brutální  změnou sociálních podmínek v posledních 27 letech), že se rozhodli, že nejlepší bude nechat slabé kusy  vychcípat  Ale  zato za ty "silné"  kousky vydají na důchodovém pojištění nepoměrně více, i kdyby genocid obyvatelstva byla viditelná až hmatatelně. http://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/cesky-pravni-prizrak-zasluhovost  Vzali si prostě  příklad z totalitního "Kde je člověk, tam je problém. Není člověk - není problém". (J.V.Stalin)

Uf, konečně  jsem našla tuto knihu:  http://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/ivan-illich-z-knihy-kreativni-nezamestnanost-1977

Záznam  relace Zpřísnění  pravidel pro výplatu dávek hmotné nouze:  http://www.ceskatelevize.cz/porady/1097181328-udalosti/216411000101019/video/499271 a  relace  Dávky  hmotné nouze:  http://www.ceskatelevize.cz/porady/1097181328-udalosti/216411000101019/video/499272 a  relace Veřejně  prospěšné práce po celý rok http://www.ceskatelevize.cz/porady/1097181328-udalosti/216411000101019/video/499273

Vzpomínáte?:http://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/s-andrejem-k-holocaustu

"Pokoušela jsem se to ještě v Senátu zvrátit, ale bez úspěchu,"
Anna Šabatová

Členové Asociace azylových domů se potácí  v hrůze nad tímto zlepšovákem, protože  ačkoliv jsou nejlacinějším  sociálním  bydlením  u nás, všichni jim  známí politici se již dávno třesou, jak tyto neziskovky zruší, protože na ně kraje  přispívají.

Komunisté pro změnu chtějí potrestat nezaměstnané,  kteří nevyjdou s penězi, za to, že se  domohou pomoci od  druhého:: http://www.denik.cz/z_domova/komuniste-by-znovu-zavedli-do-trestniho-radu-prizivnictvi-20161018.html David M.:" Gratuluji k návrhu řešení, ke kterému sáhl i slavný marxistický klasik Ronald Reagan. Bravo. To je na Pinochetovu cenu."

David Marenčák: "Asi největší metlou lidského štěstí jsou dnes falešné, vybičované touhy a víra, že kdokoli může být čímkoli, kdokoli může dosáhnout čehokoli, popření sociálního determinismu a vlivu náhody, podmínek a vlastních nepřekročitelných limitů přináší frustraci a nekonečná zklamání.

A pochopitelně také bezohlednost, asociálnost a krutost (každý si za všechno může sám, špatně si vybral, je líný, málo se snažil, nezaslouží si pomoc, jen ať shnije..)"

19.10.2016:Týden jsem sledovala, jak tento soubor faktů se čtenáři nic nedělá a nijak je neaktivizuje. A tvrdím: tato "demopkracie" se již brzy stane hrůzovládou. Pokud se jí již nestala.

Exisenční a životní minima, v základě spočítaná v roce 1990 nebo1991, a od té doby cca 2x proforma valorizovaná,mají jednu vadu - počítají s absolutně zdravýmiu lidmi. http://www.blisty.cz/art/84209.htmla  vůbec  nezohledňuje  celou řadu dalších položek,  které normální lidé mají - nebo  je potřebují minimálně k tomu, aby mohli někde nastoupit do práce.Já předpokládám to nejhorší - s prací zdarma se počítá ne jednou,  ale každého půl roku a úřednice místo aby vytvářely  místa pro veřejné práce, budou tuto možnost  zachování žiovntího minima před uchazeči o zaměstnání  zatajovat. (Stejně,  jako se upírá doplatek na bydlení, kteří si ubytovnu nalezli, ale ještě se nemohli nastěhovat, protože nemají v ruce hotovost.) Však  také proto si okresníměsta vystačís "emergency" lůžky probezomovce vřádu jednotek - štyři až deset, což neodpovídá skutečnosti, protože  ta je falšována  od provopočátku.

K  1.11.2016 byl rozpočet  přebytkový o 100 miliarda přebytek ještě poroste. Ani se neptám,coby prezident a  spol. navrhovali při schodkovém  rozpočtu ohledně hmotné nouze a sociálních  dávek a důchodů..

2.11.2016 se předseda  Senátu Štěch pro ČT24 vyjádřil,že z hmotné nouze se podaří ušetřit na lepší sociáýlní služby pro seniory. Čili naši ústavní činitelé ani nepočítají s  tím, že by dovolili všem nezaměstnaným zachovat si životní minimum a neklesnout na minima existenční!

Po pravdě  si nevím rady, ale vy byste před podpisem zákona mohli prezidentovi poděkovat za jeo skvělý nápad a  vyjádřit mu  nově  zápornou "popularitu" zde: http://www.parlamentnilisty.cz/profily/Ing-Milos-Zeman-CSc-1195#logged a nezapomeňte mu položit otázku, zda nepovažujeza unáhlenépodepisovat takto zvrhlý zákon. Stejně tak se nezapomeňte zeptat libovolných politiků dle svého uvážení, zda by byli ochotni  zapracopvat na ústavní stážnosti ve věci tohoto zákona.


"Nikdy se neptej, komu zvoní hrana. Zvoní tobě." -Ernst Hemingway

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama