PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.11.2016 4:33:00

Mlčící většina to už prohrát nesmí

Mlčící většina to už prohrát nesmí

Včera hypervelmoc, dnes už zase jen velmoc. A těch je víc. Moc, jíž to zkouší zvrátit, je dvojí. Ta tvrdá své překážky válcuje. Ta měkká je paralyzuje.

Irák stál tisíce miliard USD. Pět miliard spolkly i přípravy Majdanu. O to víc láká nízkonákladová varianta. Svědomí národa vykouzlí i z komedianta. Pamlsky užitečného idiota nestojí ani co moderní tank.  

Ten švindl vřeští o demokracii a suverenitě. Právě svobodnou volbu, na niž vábili fakíři pravdy a lásky, však bere útokem. A s ní i vyzáblé zbytky omezené suverenity. Klíčovou podmínkou je mlčící většina. Masová média jako zbraň změny režimu. Tak dryáčnické přesilovce odolá jen reakce důvtipně asymetrická.  

Útok na naši svéprávnost, coby občanů i celé země, uráží napříč politickým spektrem. Až po desítky někdejších disidentů i obě generace Klausovy dynastie. Tím víc to chce politické fantazie. Propojit co možná těch, kdo se nezaprodali. Už letos 17. listopadu.

Demokracie a suverenita jsou naše témata. Teď to chce křídla všemu, o čem jsou doopravdy. Rozhodnou obranu všech a každého, koho dusí právo silnějšího. Vozovou hradbu, jež se mu postaví v jejich společném zájmu. 

Majdan, a to i ve fázi pokusu, je dílem čiré demagogie. Napadá jiné právě za to, co má v plánu sám. Ten samý Herman, panáčkující jako patron obětí nacistické genocidy, podkuřuje milým krajanům, zpochybňujícím výsledky její porážky. Teď provokuje i nápadem, jak z nás udělat spolkovou zemi SRN. Chce nás snad kdokoli změnit – v provincii Ruska nebo Číny? Suterén demagogie, úkolované z cizí režie, musí uličkou hanby ze svých vlastních hesel.         

Absurdní drama je po sezóně. Scvrklo se na obskurní frašku. S tou už to mlčící většina prohrát nesmí.

Josef SKÁLA
místopředseda ÚV KSČM 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama