Ing. Kateřina Amiourová

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.11.2016 3:23:57

Porodnost, děti a Bělobrádek

Porodnost, děti a Bělobrádek

Asociálnost tohoto ústavního činitele již nelze zastírat, včera se vyjádřil otřesným způsobem k návrhu MPSV ohledně porodného, mateřské a rodičovské. Již dříve jsem v blogu citovala jiný jeho unikátní výrok:

"To, že důchodci chodí vybírat kontejnery, protože nemají na jídlo, je ostuda jejich dětí, že to dopustí. Je otázkou, za co všechno důchodci utrácejí, protože náš sociální systém je natolik robustní, že je problém určitě někde jinde." Nyní se k návrhům plošně zvýšit porodné, a zvýšit mateřskou a rodičovskou, vyjádřil následovně: Návrh rodinné politiky z dílny MPSV je podle Pavla Bělobrádka katastrofální. Popírá podle něj kroky, které kabinet udělal na podporu pracujících rodičů. "Já myslím, že je nutné omezit to, aby se z dětí pro některé stala živnost, a na druhé straně podpořit ty, kteří chodí do práce a mají děti. To tato koncepce v podstatě vůbec neobsahuje."

Bělobrádek v relaci ČT24 ve 14:30 2.11.2016 -  hned  na počátku:  http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1178166846-zpravy/216411014301102/

Porodné,  mateřská,  rodičovská dosud:  http://www.penize.cz/rodicovstvi/229611-porodne-materska-a-rodicovska-strucne-jasne-prehledne přičemž nárok na porodné vzniká jen tehdy,  by-lily příjmy  rodiny pod mediánem  pro plat jedné  osoby,  - u druhého  porodu nárok na poprodné nevzniká, i kdybyste si místo kočárku pro jedno dítě  museli pořizovat  kočárek pro čtyři. ale ony vám s tejně u toho prvního upadnou kolečka ještě před vypršením doby na jeho odložení. Nárok  na mateřskou nevzniká, pokud  nemáte v rozhodné době napracováno či  alespoň  víceméně  těsně  ukončené  studium, (smolíka  máte  také jakoOSVČ). (Ačkoliv logicky platí,  že pořídit si dítě v nezaměstnanosti je velmi inteligentní optimalizační krok. Dítě doroste a práce bude. A nebude-li práce stále  ještě, můžete vychovat ještě jedno,  vždyť jde o užitečnou činnost, všeobecně  prospěšnou. Je velkým omylem lidstva, že právě pro tuto inteligenci nejsou  naše  společenské  podmínky nastavené.)  Nárok  na rodičovskou je takový,  že nejvíce měsíčně pobíráte, pokud jste se rozhodla být na mateřské dva roky, tehdy dostanete o něco více, než  je životní minimum pro dvě osoby (ale ministerstvo  počítá dětská minima jinak),, a nejméně pokud jste se rozhodla pro roky čtyři (tehdy  jste na minimech  existenčních, ale ministerstvo počítá dětská  minima jinak). Dál už  jen případně přídavky  na dítě, jež jsou minimální.  Jestli si pan Bělobrádek myslí,. že nějaká maminka má z tohoto živnost a  že neutratí  za  dítě mnohem více, než kolik jí dává  stát, tak to  se  velmi mýlí. Nový návrh ministerstvo ještě na stránkách nemá, ale můžete  vzít jed nato,že navýšení položek nebude nijak převratné. Každá výbavička a  spotřební materiál pro malé děti stojí více, počínaje kočárky, postýlkami, každý měsíc novou várkou oblečení, kojeneckou vodou, sunarem,  plenkami, bezdusičnanovou  zeleninku v miniskleničce atd.. Částka,   které matka a  dítě dostávají, se pohybuji těsně  nad  existenčním a životním  minimem  pro neúplné  dvě osoby u čtyřleté mateřské, u dvouleté je to o něco více. Ale můžete si to plánovat jak chcete, pokud vaše dítě ve dvou letech jesle nesnese (do školky ho ještě nevezmou) tak je nesnese,  a pokud je nesnese ani ve čtyřech letech, máte prostě smolíka. A jestli  nemáte po ruce svižnou babičku, což  se  dnes  stává častěji než dříve, protože my MUSÍME být přeci  flexibilní a  umět se přestěhovat, tak máte smolíka dvojnásobného.

Nad čím si ale opravdu zoufám, je představa ministra Bělobrádka, který téhož oidpoledně také pravil, že by neměla být aniomezována doba, pop kteroumůže být v předškolním  zařízení  dítě do dvou let věku, totiž  že dítě  lze vychovat jeho odkládáním  do nejrůznějších  odkládáren,Viděla jsem šesti letou holčičku, absolventku francouzské mateřské školky (rozuměj: české  s výukou francouzštiny), která neuměla ani francouzsky, ani česky. a na svůj  věk neměla ani dostatečně rozvinuté myšlení  - pro nedostatečnost mateřského  jazyka, a stalo  se tomu tak  proto, že její  rodiče příliš brzy zahájili výchovu placením někoho druhého. Výchovu  nelze ošulit.Je skrytým a skrývaným tajemstvím, že mnohé děti označované jako děti s ADHD syndromem hyperaktivity (na což někteří šílenci aplikují psychiatrické léky, jsou jen zanedbané od  věčného zavírání samotných v jejich pokojíčku prací a starostmi vyflusanými rodiči a péčí příliš zaměstnaných školkových a jeslových tet v příliš útlém věku. A je také pravdou, že i vštšinu tzv. lehkých mozkovýách dysfunkcí lze úspěšně kompenzovat soustředěnou a dlouhou rodinnou péčí. Ostatně jsou mezi námi i veleúspěšné matky, které totéž tvrdí i o autismu.

Zatím stále jediným  působivým  atributem  mateřské  u nás je  to,  že zaměstnavatel  je  povinen  matce  držet místo  tři roky,  a ona si nemusí platit zdravotko a sociální pojištění čtyři roky. Toť vše. Nic  víc, nic míň.  A teď mi řekněte, kolik dětí má  za této  situace  šanci  se narodit. ono  už tak je  dost nešťastné, že ženy, které by si pořídily děti při studiu, nedostanou mateřskou (musí mít z dané školy diplom, aby se jí započetly oky jako odpracované=) a dalším handicapem je, že první rodičovská dovolená se již nepočítá do výpočtu odpracovaných let pro důchod (až s druhým dítětem se započítyjí dvě) - a totéž je plánováno s vysokoškolským studiem. U řady žen je to vysloveně zhoubné. Nechceme-li to označit rovnou jako  sprostotu nejvyššího stupně. Ne, k rození  vyššího  počtu dětí to nepovede, spíše ženy, jež jsou na vážkách nebo budují kariéru, si nepořídí vůbec žádné dítě.

Také rodiče  malých dětí  se již třesou,  že budou méně trestání  za to, že jsou po práci  pro výchovu úplně odepsaní, na rozdíl od těch, co se snaží být s dítětem doma do  co nejvyššího věku. Naštěstí  si každou prací  nelze  vydělat na jesle  či  hlídání! Pamatuji se, jak  v Brně napálili jesle na 12 000 měsíčně.  Ale  ono to  jinde nebude jiné...Podobného smolíka máte, pokud vaše zastupitelstvo v minulosti iniciativně zrušilo všechny státní školky, protože nové státní nevytvořilo a vy budete platit jak mourovatí. A když tam nějaká  státní je, vezmou vám dítě jen, pokud máíte předem zajištěnou práci. (Tedy be až pak, podle toho, jak to s adaptací dítěte půjde...) O  té pitomosti zvané "dětské skupiny" se již na Vaše Věc psalo a bohatě komentovalo.(http://vasevec.parlamentnilisty.cz/clanky/detske-skupiny-nebo-utulky-pro-deti)Jak vidíte, je to přesně naopak,  než jak si to pan Bělobrádek  maluje, lidé, kteří již práci mají, mají nejlevnější školku. Lidé, kteří práci dosud nemají, ač by ji potřebovali, mají nejdražší školku a potřebovali by na ni peníze, jež nedostanou, protože práci nemají,  tedy do práce nenastoupí. Nu  dož, stejně by dítě asi stávkovalo a nepřipustilo jinou, než brigádnickou občasnou činnost, na kterou by se "bělobrádkovné"  nevztahovalo. Za péči o  dítě  ve fázi  adaptace na školku by vás totiž z každého trvalého pracovního poměru vysypali už ve zkušební době. Do školky berou děti od tří let veku dítěte, ale ve  státní  školce se stávám, že pokud vašemu dítěti nebudou tři 1. září či krátce po, když otevírají  třídy, jež se snaží mít odpočátku plné, rozlučte se s minulým pracovním poměrem.Nebo  musíte umístit dítě do soukromé školky, protože vaši radní nezajistili dostatek míst ve státních. Cenu jeslí pak  mohoupolitici  regulovat sami, anžto jejich zřizovatelem  jsou dosud v naprosté většině obce samy. Zařízení  pro děti matek  s neobvyklou pracovní dobou  pak lze v Praze spočítat  na prstech jedné  ruky - všechna  jsou soukromá,  mimo Prahui  ptrně  neexistujíé  vůbec.

Pane Bělobrádku, vím, covás pálí,  totiž, že ty,  cojsou na rodičovské,  pobírají často  ještě příspěvek  nebo doplatek  na bydlení. Ale není to i Vaše  chyba, že z rodičovské  nelze náklady na bydlení pro matku a dítě -  ba, nedej Bože, matku a  děti!! - pokrýt? Hranice chudoby u  nás byla již  před lety  spočítána  na 9250 na  osobu cirka,  pokud váš  muž  či  živitel  vám  nosí  domů průměrný příjem, jste na  rodičovské  v pásmu  chudoby. Velmi bych  se divila,  kdyby  paní Marksová  zvedla rodičovskou  alespoň  tak,  aby  jste se do pásma  chudoby dostali, pokud by  Vám  manžel  nosil domů medián čistého. Pod průměrem je totiž většina  lidí u nás (byť právě muži v nejproduktivnějším  věku  ne tak často)..

Jak koncepce základního nepodmíněného příjmu (zavedeno ve Finsku), tak koncepce peněz nekrytých dluhem (zavedeno  v číně), nýbrž ve vlastnictví lidu, jehož konsensem  přeci  vzniká jejich  hodnota, počítá s něčím úplně jiným - protože i péče o dítě je práce, zasluhují ženy za ni, vcelku rozumně, plat. Nikoliv  almužnu. Silvano  Borruso  je také  toho názoru,  že plat si zasluhuje i hloubka  přípravy  a bohatost nápadů u školní docházky. 

Zatím jsme na tom tak, že pro zoufalé matky, které v rozhodujícím citlivém období opustil hlavní živitel, mají naše sociální úřednice jediné: radu, aby si našly nějakého milionáře. A šmytec, víc nic. Žádná opravdová pomoc v  hmotné nouzi se nekoná, je to výsměch. Dítě nemůže svoje potřeby odkládat, potřebuje je uspokojit hned. Tak jen kdybyste se divil, proč ženy chodí ještě v naší bohaté a blažené společnosti na potraty či odkládají děti do babyboxů či popelnic. (Jiné pak rodí děti ne právě jen z čiré lásky k dětem, ale i z mateřské vypočítavosti,  totiž aby nahradili nevhodného partnera poutem k jinému, aby pomohl zajistit zázemí i pro to první dítě.. Což se nemusí setkat s úspěchem. Může jít o nekončící cyklus, naštěstí je na vážkách osudu dětí i obětavost matky)

Pane  Bělobrádku, i Vy profanací názvu KDU-ČSL děláte křesťanství medvědí službu. A lidovosti ostudu.

Zprávu o plánu navýšit porodné, mateřskou a rodičovskou a odpor proti tomuto plánu považovala ČT za tak podstatné zprávy, že je do večerních Událostí natož do jiného komentovaného pořadu již nezařadila. Jak  vidno,  problémem u nás je,  že do genderové problematiky spadají nejen ženy, ale už i děti.

Ještě  bych snad měla dodat, že  stát, jenž mladé rodiny udržuje v takové  chudobě, je vinen i jejich rozvratem a svými pozdějšími zvýšenými náklady na již zmrzačelé fungování  jejích původních členů.  


6.11.2016: "Cgceme,  aby  ženy mohly po mateřské  dřív  dopráce, říká Jourová"  http://ekonomika.idnes.cz/rozhovor-jourova-eu-bariery-muzi-zeny-prace-f3c-/ekonomika.aspx?c=A161105_111414_ekonomika_bur  PavelHasenkopf: "Ne, tak to není. Poctivé sdělení by znělo: "Chceme donutit ženy, které zůstávají po mateřské doma celé tři roky, nastoupit do práce co nejdřív a děti dát do jeslí."

Tohle není o svobodné volbě ženy, to je o sociálním inženýrství, za které by se nemusel stydět ani bolševik." 

 Martina Mascher Pancisin: "taky brainwashing od jedneho roku... potom tie deti nemaju ziadny vztah respekt k rodicom, vacsina ich vnima iba ako zdroj penazi." Irena  Palátová: "To muzou umoznit dostatkem jesli a skolek a taky usnadnit castecne uvazky. Dnes kdyz zena chce jit brzy do prace a nema extra velky prijem aby si mohla platit soukrome hlidani, je vcelku v pasti." Andula Sindelar:"To tady bylo za sociku. Dokonce i TYDENNI JESLE!!!!! Matka strcila kojence v pondeli do jesli a vyzvedla v patek!" Lenka Hampapová Černá: "A jak to bude s proklamovaným kojením dítěte do jeho dvou let? Tj. plně 6 měsíců a částečně další rok a půl." Ondřej Karták: "Čím více jeslí, tím více deprivantů. Kdyby nebyli deprivanti, kdo by dnes dělal politiku, managery a koho by hlídali bachaři a kdo by se dnes chtěl stát gumou či poddůstojníkem?"
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama