Ing. Kateřina Amiourová

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.11.2016 9:49:22

Zeman na vrcholu nekompetentnosti

Zeman na vrcholu nekompetentnosti

A sice jde o nekompetentnost v oblastech ekonomie a sociálna. Stalo se mezitím to, že na trůn největšího škůdce národa se vyšplhal opět Zerman, který dnes, 15.11.2016 vystoupíil na foru......

.........Asociace pro podporu malých a středních podnikatelů a živnostníků. Dle dnešní ČT24 v pořadu 90´ by podle Zemana mělo Česko přijmout takové zákony, které by zabránily pobírat dávky lidem, kteří mohou pracovat, podpořilo by to podle něj podnikání. Jednak jsou podpory v nezaměstnanosti a platby sociálního a zdravotního pojištění již dávno rušeny u lidí, kteří práci odmítnou bez důvodů hodných zřetele, a jednak je to samozřejmě proti Evropské chartě sociálních práv. For je v tom, že bez peněz na právníka se dost těžko dosoudíte uspokojivého výsledku. Zbývají jen právnické společnosti jedoucí pod systémem "no win - no fee" (není-li výhra, není platba).. "Miloš Zeman má za to, že 80 procent dnešních nezaměstnaných zkrátka nechce pracovat." (PL) Není nouze o práci, nouze je o práci, za kterou vám někdo zaplatí penězi, a nejen to, dostatkem peněz, abyste z toho vyžili. Na obrázku výřez z obrazu Apokalypsa královny Mary ze 14 století, zvaný Falešní proroci, jenž je uložen v Britské knihovně..

Miloš Zeman se oproti vyjádření citovaném ČT24 v pořadu 90  14.11. v PL vyjádřil podstatně parfumikovaněji:´: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nez-CT-utnula-prezidenta-Zemana-uprostred-vety-U-nas-to-mate-vse-453746 (tady znělo vyjádření ještě relativně mírně "kdo nechce pracovat ať:" k čemuž se vtipně vyjádřil Pavel Šanda: "Těžko říci, co je horší. Lidí, co nechtějí pracovat je podle mě mnohem více než těch, kteří nepracují. Ten komediant zřejmě nebyl dlouho na Ostravsku  či Mostecku. ":D) Místo, kde ona skutečně tvrdá slova (místo "kdo nechtějí": "kdo nepracují") zazněla. je zde v minutě 61:  http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/11412378947-90-ct24/216411058131115 I zde je vyjádření mírnější, bohužel se obávám, že pravdivá je ta zcela holá verze - kdo může pracovat, ať nepobírá dávky. https://www.novinky.cz/domaci/420787-kdo-nechce-pracovat-at-nepobira-davky-burcoval-zeman-pred-podnikateli.html dále uvedl: "„Dalším krokem je redukce zbytečných výdajů státního rozpočtu, pokud jde o příspěvky hmotné nouze a příspěvky na bydlení, které pouze podporují byznys s chudobou a ubytovny,“ řekl Zeman (byznys s chudobou stojí ale spíš na doplatku na bydlení - pozn.red.)." Ba právě, prezident je zoufale nekompetentní, lidé na předražených ubytovnách pobírají tzv. doplatek na bydlení. Příspěvek na bydlení se týká nájemného a služeb v trvalém bydlišti a seškrtání toho by vyhnalo další lidi z trvalých bydlišť do ubytoven.

Připomeňme si jeho předcházející pachatelství v na sebe navazující sérii článků vnořených jeden do druhého: http://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/zakonne-vylepseni a jiný:http://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/ubytovny-radnice-stat-se-pustily-do-vyroby-bezdomovcu-naveliko á kontrast:  http://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/madarsky-zazrak

Myslí si Zeman, že uplynulé "bublinové krize" či expanze Číny do nových lovišť nejsou projevem krize z nadvýroby?

Ti lidé, co nepracují, jsou jednak užiteční s dávkami - protože je utrácejí, byť to za určitých podmínek zanechává širší ekologickou stopu, ale pracovat můžeme všichni mnohem méně, jde jen a jen o to, jak se bohatství ve společnosti rozděluje, a na to pan prezident není žádný intelektuální vzor.

V každé normální společnosti nepracuje cca 30-40% obyvatelstva - buď proto, že jsou staří, mladí, nemocní nebo nezaměstnaní.  Na tom není nic divného. Prostě je dohodou živí buď stát nebo jejich rodina, podstatné je,jen to, že peníze vytvářejí vnitřní oběh. A já mám pocit, že naše společnost skomírá na umělé podlamování tohoto vnitřního oběhu - ať už je to bankovními intervencemi, či vyvedením národního majetku do cizáckých rukou (to tuším činí 2 až 2,5 biliony co pět let), nebo sociální škrty, exekuce. A samozřejmě vražednou kombinací splácení státního dluhu a růstu spekulací s nemovitostmi a jinými komoditami. 

Není-li oběh škrcen, přemisťuje násobky své nominální hodnoty. A jedině to tvoří bohatství národa, sdílení, což věděl už Adam Smith.  A proto je severský sociální systém úspěšný, jenže pan prezident se domnívá, že je to on, kdo aplikuje severský sociáolní systém, ale ouha, opět nemá ani zbla nastudováno. Severský sociální systém je štědrý, a sice štědrý k lidem v nouzi či v úzkých, nikoliv k oligarchům a plutarchům. Štědrý severský systém přes vysoké daně vytváří vysokou koupěschopnost obyvatelstva a tedy pomáhá oběhu, rozprostře množství peněz mezi co nejvíce subjektů pokud možno co nejrovnoměrněji, takže se rozvíjí koupěschopnost v primární sféře obchodu a služeb. Teprve když obyčejní lidé mají peníze na utrácení, koluje ve společenském organismu krev, jinak panuje zhoubná choroba zvaná finanční anémie (viz v blozích na Vasevec.parlamentnilisty.cz "finanční anémie".)

Ať se pan Zeman zeptá OSVČ, jak se jim líbila dvě desetiletí ve švarcsystému a bez ochrany jakýchkoliv odborů, mnohdy na honorářích z roku 1994! Se smlouvami strašnějšími než strašnými či lautr žádnými! Jak jsou za svoji samostatnou živnost potrestáni žádnými nemocenskými (protože ve švarc systému nelze ušetřit), žádnými dovolenými (protože ve švarc systému nelze ušetřit) a žádným důchodem (protože zákonný výměr byl nastaven  ve prospěch švarcsystému, aby to opticky dělalo dobrý dojem nízkých sociálních odvodů (ovšem s titěrným nabíháním důchodové výměry)  - a zároveň vysokých zdravotních odvodů, protože tam už to zaretušovat nešlo, je třeba živnostníkům naopak vzít  víc. Řada oborů OSVČ je takových, že místo stálé práce na dohodu sbíráte drobty, akorát, že si těch drobtů musíte sehnat každý měsíc dostatek, jako kdybyste si každý druhý den hledali práci. Máte s tím jako jednotlivec stejnou práci jako velká firma, ale na rozdíl od té velké firmy jste na práci i na marketing, shánění zakázek a kontraktaci sám samojediný. Navíc množství a velikost tržních drobtů přímo zaručuje velkou různorodost co do povahy trhové performance práce, což zase vylučuje její bezvadnost a bezreklamační historii. To, o co se pokouší Zeman, je přesunutí organizačně-sociální zátěže ze státu a jeho institucí a organizací na jednotlivce, ti za to ale platí hrůznými životními ztrátami jistot. Máte prostoje, ale dovolenou si vzít nemůžete, protože nemůžete polevit v hledání oněch drobtů práce. To jsou ztráty provozní. A pak tu jsou ztráty v podobě vyměřovacího základu vašeho důchodu.

Pravda je taková, že my JSME  ODKÁZÁNI NA EXPORT na milost a nemilost, protože my nemáme rozvinutý VNITŘNÍ TRH, protože lidé jsou bez peněz a proto si ti drobní podnikatelé a živnostníci, co je Zeman přčišel dnes fašizovat, mohou tak akorát naložit své zboží a buď si s ním zatopit v kamnech, nebo táhnout o dům - stát - dál.  A jestli se o něco z toho, co tam - jinde - vydělají, rozdělí s ostatními, bůh suď, jak říkám, NA MILOST A NEMILOST. Poměrně velké peníze jsou rozdělovány mezi minimum obyvatelstva, takže masa obyvatelstva zůstává na holičkách a odkázaná na to, až k nim zpomaleně existující peníze nějak přes spoustu výkrutů doputují. Pokud tedy neúracují ve státních službách nebo nemají silné odbory. Bez silných odborů si tu od devadesátého nikdo ani neškrtl. Ty yupíky v nadnárodních koncernech nepočítám, leckdy ani oni nemají platy, jež by stály za řeč.

  

Zopakuji příspěvek odjinud: Svět pohledem nezaměstnaného:

Minule mi paní na pracáku řekla, ať se hlásím ve firmě Kadečka. Firma Kadečka ale sídlí v sousedním městě a nemohu si sjednat schůzku, protože nemám telefon. Nemohu ani napsat životopis, protože nemám internet a počítač a nemohu ho ani poslat, protože nemám mail. 
Paní na pracáku byla na mě naštvaná, že ji zdržuju. Ptala se šéfa, jestli může zavolat za mě za státní peníze firmě Kadečka, protože jsem na tom trval. Povolení nakonec bylo uděleno, ale stal jsem se na pracáku blbečkem. Kadečka řekl, že mám přijet zítra ve tři.
Nastal problém, jak se zítra ve tři dostanu ke Kadečkovi. Musím totiž stopem, protože nemám nárok ani na korunu od státu a zadarmo jezdí jenom stop. Nebyl jsem si jistý, jestli se dneska dostanu stopem domů a ještě nazítří ke Kadečkovi do tří hodin. 
Paní na pracáku řekla, že jsem problémový a Dienstbier v televizi řekl, že se mě zastane.
Zvládl jsem to. Nazítří mě vzal stopem hodný člověk. Kadečka ale ze mě moc nadšený nebyl. Byl rozčílený, že nemám účet v bance, ptal se jak se budu dostávat do práce než poberu výplatu, vyžadoval fotku, na kterou nemám a divil se, že se mi nelíbí, že mi lékařskou prohlídku proplatí za tři měsíce, ačkoliv já na ni nemám už teď. 
A tak jsme se s Kadečkou nedohodli. 
Na pracáku byli rozezleni velmi. Ukázal jsem se jako jasný nemakač a státní příživník. Ale dali mi ještě příležitost. Zítra jdu na pohovor k firmě Nguyễn a pak ještě k firmě Světlana Vasiljevna. Tam prý na nějakých prohlídkách netrvají. Tak uvidím. 

P.S.: Od doby napsání uplynulo něco vody, a ministryně Marksová prosadila proplácení dopravy, příspěvek na dojíždění do práce má ale háčky (jedna právní poradna uvádí, že kupříkladu cestu zpět z práce si musíte zaplatit sami): https://www.novinky.cz/kariera/409300-prispevek-na-dojizdeni-lze-vyplacet-jiz-po-peti-mesicich-bez-prace.html".

 Ministryně  Marksová již šla s krouháním příspěvku na bydlení  napřed:  http://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/ela-nemocny-musi-vydrzet-jako-kun

*****

Typický osud OSVČ:  pro ilustraci - andrea Cerqueirová: "Nas pan reznik,ke kteremu leta chodim,ke konci mesice konci.Rikal mi,ze naklady prevysujou to,co vydela.Mival dva zamestnance,pak jednoho,pak zustal sam,nyni konci."Driv tady lidi nechali 400 az 700 korun za nakup,dnes tak 40 ci 50 korun.Kupujou tady jen to,na co zapomenou v supermarketech,kterym nemohu cenove konkurovat." Byt je v duchodovem veku,jen na duchodu nemuze byt zavisly,nebot ho ma vymereny 5800 korun."Musel jsem si najit praci jako zamestnanec,z duchodu bych nevyzil...""

*****

Mnoha lidem dnes zní jako nehoráznost představa, že bychom pracovali nanejvýš čtyři hodiny denně a měli dost prostředků na slušný život.

S podobným nápadem kdysi přišel proslulý britský matematik Bertrand Russell ve slavné eseji Chvála zahálky.

Co se nám ten roztržitý anglický profesor snažil říct? Že naše představy o práci jsou úplně mimo. Dějiny jsou totiž plné příkladů lidí, kteří celý život tvrdě pracují, ale svou prácí sotva uživí sebe a svoji rodinu.

Přebytek, který vyprodukují, si totiž vždy přivlastňovaly vládnoucí třídy.

A jsou to právě tito vládci těžící ze systému, kteří nám záměrně věší bulíky na nos o etice „tvrdé“ nebo „poctivé“ práce.

Tím totiž jen dodávají morální pozlátko nespravedlivému systému, ze kterého mají sami prospěch.

Jaroslav Fiala - Smrt práci!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama