Dr. Libor Rouček

Bývalý europoslanec
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.06.2011 22:54:48

27.6. 2011 Jednání se zástupci syrské opozice a s arménským velvyslancem

27.6. 2011 Jednání se zástupci syrské opozice a s arménským velvyslancem

Místopředseda Evropského parlamentu Dr. Libor Rouček bude v pondělí 27. června jednat v Bruselu se zástupci syrské opozice Ribalem Al-Assadem a Hanifem Adeelem. Později se rovněž setká s velvyslancem Arménie při Belgickém království a EU Avetem Adont

Ribal Al-Assad je bratrancem syrského prezidenta Bashara Al-Assada. Založil a vede Organizaci pro demokracii a svobodu v Sýrii (ODFS). Jako takový bojuje za demokratické změny v Sýrii a je dlouhodobým kritikem vzrůstajícího vlivu Íránu v jeho vlasti.

Dr. Libor Rouček je jedním z předních odborníků na zahraniční politiku v sociálnědemokratické frakci v EP, spoluformuluje tak pozice evropských sociálních demokratů k zahraničněpolitickým a bezpečnostním otázkám. Sociální demokraté rozhodně odmítají zásahy syrského režimu proti demonstrantům za základní lidská práva, svobodu a demokracii, vyzývají k okamžitému ukončení násilí na civilistech a požadují zahájení politického řešení problému.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama