Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.07.2017 7:31:00

Konečně došlo k dohodě mezi vládou a kraji

Konečně došlo k dohodě mezi vládou a kraji

Kraje obdrží 420 milionů korun jako kompenzaci za prostředky vynaložené na mzdy řidičů autobusů, které jim premiér Sobotka přislíbil 17. ledna.

 Prostředky budou poskytnuty na opravy krajských silnic II. a III. tříd prostřednictvím Ministerstva dopravy ČR. Na společném jednání na Úřadu vlády ČR se na tom dohodli zástupci Asociace krajů České republiky, Ministerstva dopravy ČR a Státního fondu dopravní infrastruktury. Dohodu zbývá formálně potvrdit na jednání vlády, které se uskuteční 10. července.

„Jsem ráda, že konečně došlo k dohodě mezi vládou a kraji a že finanční prostředky, které kraje musely vynaložit v souvislosti s navýšením mezd řidičům, se nyní částečně pokryjí. Prostředky budou poskytnuty na opravy silnic II. a III. tříd, tedy v souladu s původním návrhem krajů, který byl deklarován na začátku letošního roku,“ říká předsedkyně Rady Asociace krajů ČR a hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová a dodává: „Především bych chtěla vysoce ocenit součinnost všech krajů při řešení této závažné situace, do které byly v uplynulých měsících ne vlastní vinou postaveny a se kterou se musely komplikovaně vypořádávat.“

I přes pozitivní výsledek dnešního jednání zůstává stále otevřená zásadní otázka financování mezd řidičů v následujících letech. Hejtmani se na květnovém jednání Rady Asociace krajů ČR v Dříteči na Pardubicku shodli, že částku ve výši 420 milionů korun budou požadovat i v dalších letech. Kraje proto nadále žádají vládu o dořešení této otázky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama