Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.02.2018 12:43:00

Hned po požáru v Náplavní ulici jsme začali přemýšlet, jak nejlépe poděkovat

Hned po požáru v Náplavní ulici jsme začali přemýšlet, jak nejlépe poděkovat

Slavnostní společenské setkání se složkami Integrovaného záchranného systému uspořádala 15. února na Novoměstské radnici městská část Praha 2.

 Osobním poděkováním a symbolickými dárky hasičům, policistům, záchranářům a dalším složkám Integrovaného záchranného systému tak samospráva Prahy 2 vyjádřila, jak moc si váží jejich profesionálního zásahu při lednovém požáru hotelu Eurostars David v Náplavní ulici.

Starostka Prahy 2 Jana Černochová před 150 přítomnými ocenila zejména perfektní fungování celého systému v rámci spolupráce mezi jeho jednotlivými složkami. „Za sebe a své kolegy radní vám chci poděkovat a vyjádřit náš obdiv a úctu za to, s jakým nasazením zachraňujete lidské životy. Řadu z vás jsem viděla přímo na místě během požáru, s jak profesionálním a současně lidským způsobem jste zasahovali, a hned druhý den jsme začali přemýšlet, jakou formou vám máme poděkovat,“ řekla na setkání starostka Jana Černochová.

Každý z přítomných, který se podílel na zásahu, dostal od městské části jako věcný dar power banku. Nejhodnotnější dary, děkovací listinu a náramkové hodinky značky Prim s vyrytým poděkováním, obdrželi z rukou starostky velitelé jednotlivých složek Integrovaného záchranného systému, kteří na místě zásahu řídili krizovou situaci. Jako první převzal za Hasičský záchranný sbor hl. m. Prahy dar jeho ředitel Roman Hlinovský (v zastoupení za Antonína Šustra, velitele zásahu), dále za Krajské ředitelství Policie hl. m. Prahy Zbyněk Vrba a za Zdravotnickou záchrannou službu hl. m. Prahy Jiří Kašok.

Poděkování patřilo i zástupcům Českého červeného kříže, Dopravního podniku hl. m. Prahy, oddělení krizového managementu Magistrátu hl. m. Prahy a ZŠ Botičská, která ve spolupráci s radnicí Prahy 2 pohotově nabídla náhradní ubytování evakuovaným hostům hotelu, byť nakonec nebylo využito.

Minutou ticha účastníci setkání uctili památku čtyř obětí, které navzdory profesionálnímu zásahu všech jednotek tragický požár hotelu bohužel nepřežily.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama