Mgr. Petr Gazdík

  • STAN
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.04.2018 18:11:00

Řešení děr ve volebních zákonech předloží strany do konce roku

Řešení děr ve volebních zákonech předloží strany do konce roku

Dnes se v Poslanecké sněmovně konal seminář Ne kampani bez limitu, jehož předmětem bylo zhodnocení zákonů týkajících se volebních kampaní. Zúčastněné strany se na něm dohodly, že do konce roku 2018 navrhnou řešení nejpalčivějších problémů.

 "Cílem semináře bylo přispět do debaty o stávající podobě regulace financování a organizace volebních kampaní v České republice. Jsem rád, že jsme se mezi zastoupenými stranami shodli na tom, že do konce roku předložíme společný návrh řešení nejpalčivějších problémů," řekl předseda STAN a iniciátor semináře Petr Gazdík.

Pozvání na seminář přijaly strany ODS, Piráti, ČSSD, KDU-ČL, TOP 09, Starostové a nezávislí, dále pozvání přijal ředitel odboru všeobecné správy ministerstva vnitra Václav Henych, člen Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí Jan Outlý, ředitel Transparency International ČR David Ondráčka, analytička Rekonstrukce státu Magdalena Klimešová a expertka na volební kampaně z Univerzity Palackého v Olomouci Eva Lebedová.

Celé znění memoranda o spolupráci naleznete ZDE.

Audiovizuální záznam ze semináře naleznete ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama