Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.04.2018 14:51:00

ANO nese legislativní tíhu jak Atlas klenbu nebeskou

ANO nese legislativní tíhu jak Atlas klenbu nebeskou

Projev na 12. schůzi Poslanecké sněmovny 12. dubna 2018 k zákonu o směnárenské činnosti

 Nevím, jestli přispěji ke klidnějšímu projednávání tohoto návrhu, ale chtěl jsem jenom glosovat předřečníky, zejména z klubu ANO. My jsme ten návrh kolegů poslanců projednávali či předjednávali na půdě podvýboru pro bankovnictví. Musím říct, že se předkladatelé k tomu postavili věcně včetně té informace, že se blíží jakýsi komplexní návrh z vládní dílny, ale současně jsme si řekli, proboha, proč v této fázi krátit na iniciativě ty, kteří přišli s určitým návrhem. Ono, abych použil slova klasika, se nám v posledních týdnech nějak tady rozšiřuje určitý nešvar, že ANO již v pocitu, že nese legislativní tíhu jak Atlas klenbu nebeskou, přitom je to vláda v demisi. Myslím, že v této fázi neuškodí, pokud jsou tady poslanecké iniciativy a slibuje se, ale zatím ještě nevíme, jak to dopadne, určité komplexní a vládní řešení, což trošku zní jako abraka dabra, taková univerzální formulace, jestli by nebylo jednodušší nechat ten poslanecký návrh v běhu minimálně do té doby, než budeme mít jistotu, jak to ta vláda vlastně udělala.

K těmto závěrům i za účasti kolegy Nachera a dalších podvýbor pro bankovnictví dospěl s tím, že doporučil svému zřizujícímu rozpočtovému výboru, aby to v klidu a tímto způsobem projednat. Možná vás to bude inspirovat při hlasování.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama