Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.05.2018 6:38:00

Investice BMW AG znamená obrovskou šanci pro rozvoj regionu

Investice BMW AG znamená obrovskou šanci pro rozvoj regionu

Karlovarský kraj vítá připravované prohlášení o spolupráci mezi vládou a BMW AG

 Počátkem týdne projednala vláda prohlášení o strategické spolupráci s BMW AG: Týká se výstavby vývojového a testovacího centra pro autonomní vozy německé automobilky, které má vzniknout na Sokolovsku, Investice BMW ve výši 250 milionů eur znamená rovněž stovky nových pracovních míst a zásadní posun v rozvoji Karlovarského kraje.

Vývojové a testovací centrum by mělo čítat více než stovku kilometrů zkušebních tratí a celou řadu technických zařízení. To vše na celkové ploše 525 hektarů. "Investice má pro Českou republiku, konkrétně pro Karlovarský kraj, znamenat stovky pracovních míst včetně těch vysoce kvalifikovaných, jako jsou technici nebo odborníci na digitalizaci a autonomní řízení," řekl ministr průmyslu a obchodu Tomáš Hüner a dodal: "Jde tedy o investici s vyšší přidanou hodnotou, na které se chce ČR více zaměřit tak, jak s tím počítá připravovaná novela zákona o investičních pobídkách.“

Termín podpisu prohlášení o strategické spolupráci mezi vládou České republiky a BMW AG bude stanoven v nadcházejícím období. „Prohlášení o spolupráci se pro nás stane potvrzením toho, že vláda s tímto investorem počítá a podporuje plánovanou investici společnosti BMW Group na Sokolovsku. Jsem přesvědčena, že k tomu přispělo i to, že se členové vlády v čele s Andrejem Babišem při své návštěvě Karlovarského kraje vypravili přímo na místo, kde má vzniknout zkušební centrum BMW, a seznámili se s detaily výstavby polygonu i s přínosem, jaký by to mohlo mít pro Karlovarský kraj. Jde o klíčovou investici, která znamená obrovskou šanci pro rozvoj regionu, vzniknou stovky pracovních míst pro naše občany, o první „hi-tech“ v kraji. Už dnes se o fungování centra zajímají některé technické vysoké školy a záměr zapadá i do snah našeho kraje posílit vědu a výzkum, což tady dlouhodobě chybí," uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Dokument připravilo Ministerstvo průmyslu a obchodu za přispění Agentury pro podporu podnikání a investic CzechInvest a dalších resortů, zapojeni byli samozřejmě také zástupci BMW. V současné době se předpokládá, že centrum zahájí provoz koncem roku 2022.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama