Mgr. Libor Bláha, MBA

  • SPD
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.05.2018 19:01:17

Zůstane Vyškov na mapě ČR?

Zůstane Vyškov na mapě ČR?

Každoroční úbytek obyvatel Vyškova je vážným problémem. Na vině je jednoznačně vedení města.

Po přečtení Vyškovského zpravodaje nebo shlédntí vysílání Vyškovské televize, tedy sdělovacích prostředků, které přímo nebo nepřímo kontroluje město se zdá, že Vyškov „jen kvete“. Všude se buduje, opravuje, sportuje, společensky žije.

Zcela odlišná je ale řeč čísel z pohledu Českého statistického úřadu. Pokud srovnáme vývoj počtu obyvatel za posledních 15. let, zjistíme, že každý rok počet obyvatel významně ubývá. V roce 2004 mělo město 22 265 obyvatel, v roce 2018 má 20 999 (viz https://www.obyvateleceska.cz/Vy%C5%A1kov/Vy%C5%A1kov/592889 ) a to vše i v době ekonomického a populačního růstu. Tuto statistiku ještě „vylepšují“ rodiny s například osmi i více dětmi, ze sociální skupiny tzv. „nepřizpůsobivých“, která má pro společnost i město diskutabilní přínos.

Chyba je jednoznačně ve vedení města a to především v nedostatečné podpoře pracujících rodičů s dětmi a jejich bydlení. Současné vedení města prakticky nerozšiřuje místa pro výstavbu rodinných domů a bytů, po kterých je ve Vyškově poptávka a proto se mladé rodiny vystěhovávají z Vyškova do jiných měst a obcí. Tento problém je nutné řešit okamžitě. Ve Vyškově budou prázné školy a školky (již v současnosti některé bojují o každého žáka a tím i o přežití), bude nedostatek zaměstnanců v podnicích, peněz v rozpočtech, na výstavbu, opravy a společenský život, MHD či služby pro seniory. Naše krásné město Vyškov upadá a tento úpadek je nutné zastavit. Změnu může přinést jen jiné vedení města.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama