Jindřich Čeněk

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2018 17:01:08

Ubohá Rusalko snědá

Ubohá Rusalko snědá

Multikulturalismus, genderové dohady, rasové spory, to jsou témata, která nyní hýbou Evropou.

 

Rád bych řekl, že tato témata mě nechávají klidným, vždyť homosexuálové mi nevadí, s některými  se i stýkám, vietnamští majitelé vesnických krámků ve mně vzbuzují údiv díky své pracovitosti a sám rád vyrážím na dovolenou do ciziny. Bohužel ale propagace akcí jako Prague Pride, plánování obsazování míst ve státní sféře na základě genderového vyvážení, nebo propagování multikurních vizí, které by měly vést k masivnímu zasídlování muslimskými nelegálními imigranty zde v oblasti, kde se historicky usídlilo křesťanství, mě z této letargie vytrhují. Poslední kapičkou získaných informací pro mě byla skutečnost, že od 13. září do 20. října v STADTTHEATER Klagenfurt uvádějí „lyrickou pohádku“ od Antonína Dvořáka, kde v hlavní roli vystupuje  Pumeza Matshikiza. Po pojetí jistého podezření na původ hlavní protagonistky jsem si  vygůglil, že se jedná, odpusťte mi ten výraz, ale je nejvýstižnější a neshledávám na něm vůbec nic špatného, o černošku. Pravděpodobně se jedná o úmysl produkce vyvolat debatu, šokovat a zajistit si zájem. Chudák Dvořák, podle mého soudu, pokud by on sám chtěl napsat rasově vyváženou operu, asi by zvolil úplně jiné postavy než českého vodníka a českou vílu, zvolil by jiný příběh a asi i celkově jiné téma. Pokud by toto on sám chtěl, tedy by pravděpodobně o sedm let dříve nepsal „Novosvětskou“, ale ztvárnil by nějaký příběh, lyrickou pohádku o přistěhovalcích v Novém světě.

Nejsem a ani nemůžu být kritikem tohoto díla, ale celé mi to bohužel připadá jako výplod individua, které si léčí svůj mindrák nevhodnou kontroverzí. O hlavní protagonistce, ačkoliv věřím v její pěvecké kvality a s její osobou jako takovou nemám vůbec žádný problém, se velmi pravděpodobně nebude diskutovat, jak kvalitní výkon podává, ale spíše, že snědá Afričanka je vodníkem oslovována jako „Rusalka bledá“.  Předpokládám, že všechna probruselská média budou nadšeně hýkat nad skvělým a moderním pojetím díla klasika. Najde se určitě i spoustu politiků, kteří se budou bít v prsa, že v dnešním multikulturním světě má i takové zpracování díla své místo a je potřebné. Bude pro ně výhodné vychvalovat snědou Rusalku, budou raději, když zaplní místo v médiích, které by mohlo být zaplněno textem o potížích v EU způsobených imigranty. Vše přesně podle zákona moderní magie, kdy iluzionista potřebuje, aby obecenstvo upřelo svůj zrak na jeho levou ruku, a zároveň provede kouzlo pravou. Vše je tedy podřízeno potřebám EU, které pomocí iluzí hodlá vštípit do našich hlav přesvědčení, že asimilace imigrantů mezi nás je tím pravým krokem jejich správného rozhodnutí. A opět v tom bohužel vidím hlavně zájmy Němců o nepříliš rozumný pokus své továrny naplnit levnou východní pracovní silou, a to i bohužel navzdory všem problémům s tím spojeným.

Závěrem bych chtěl apelovat na všechny, kteří s mým názorem nesouhlasí, uvědomte si prosím minimální rozdíl mezi okupací a současným osídlováním území lidem s jinou vírou, jinými zvyklostmi s jinou normou pro spolužití. Vždy se jedná o využití všech zdrojů napadeného národa a převzetí moci dobyvatelem nad dobytým územím. Pokud budeme ochotni ve svých myslích připustit, že bledá víla z české pohádky může být černá, bude pro nás daleko snazší vstřebat unijní propagandou vnucované myšlenky o fantastickém a bezproblémovém soužití Bible a Koránu, nebudou nám nevhodné nové multikulturní politické strany, mohli bychom se pak i zamýšlet i nad tím, že mají nárok, pokud budou mít dostatečnou členskou podporu, zde vyhlásit právo šaría, bořit katolické kostely a obsadit naši vlast. Braňme naše pohádky a nesouhlasme s barvením našich víl cizími iluzionisty. Jen tak budeme schopni našim dětem předat to, za co naší dědové a otcové bojovali a co předali nám.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama