Mgr. Petr Gazdík

  • STAN
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.10.2018 15:24:00

Vstup Jiřího Drahoše a Marka Hilšera do klubu STAN je odměnou naší dosavadní prá

Vstup Jiřího Drahoše a Marka Hilšera do klubu STAN je odměnou naší dosavadní prá

Noví senátoři Jiří Drahoš a Marek Hilšer oznámili, že vstoupí do senátorského klubu Starostů a nezávislých. Ten se s aktuálním počtem 18 senátorů stane nejsinějším klubem v Senátu.

 „Pro vstup do klubu STAN jsem se rozhodl z několika důvodů. Jednak mi klub mi vyhověl působit ve zdravotnickém výboru Senátu, dále jsem chtěl být součástí jednoho z nejpočetnějších klubů, protože pak se zvyšuje naděje uplatňovat můj program a rozhodující byly osobní sympatie po setkání se zástupci Starostů a nezávislých a celková atmosféra v klubu,“ zdůvodnil své rozhodnutí vstoupit do klubu hnutí STAN Marek Hilšer.

„Rádi bychom v Senátu uskutečňovali pozitivní program. Česká společnost potřebuje spíše povzbudit než naslouchat strašení některých lidí. Doufám, že Senát bude hrází proti tomu, aby tito lidé lacinými a mnohdy nekorektními argumenty šířili ve společnosti strach, nenávist a rozdělovali ji,“ popsal svou budoucí snahu nový senátor hnutí STAN Jiří Drahoš.

„Jsme potěšeni, že se Jiří Drahoš i Marek Hilšer rozhodli vstoupit právě do našeho klubu. Jsou to nezpochybnitelné osobnosti a vůbec nepochybuji, že svou prací a zkušenostmi bude pro klub i celý Senát přínosem,“ řekl předseda senátorského klubu STAN Jan Horník.

„Takové rozhodnutí je samozřejmě potěšující. Považuji to za odměnu naší dlouhodobé práce a ocenění politiky celého hnutí STAN. Věřím, že nám oba pomohou svou činností prosazovat náš program a hájit liberálně demokratické hodnoty. Nyní jsme nejpočetnějším klubem v Senátu s ambicí nominovat druhého nejvyššího ústavního činitele, čímž jsme upevnili svou pozici nejsilnějšího středové uskupení v rámci českého politického spektra. Tím však končit nehodláme, je to pouze motivace do další práce pro tuhle zemi,“ dodal předseda hnutí STAN Petr Gazdík.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama