Dr. Rostislav Kotrč

Bez politické příslušnosti
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.04.2019 17:00:31

Křesťanské postoje vedení Církve československé husitské?

Křesťanské postoje vedení Církve československé husitské?

V nedávné době jsem uveřejnil článek Církev československá husitská mi již po druhé bere střechu nad hlavou, kde popisuji své peripetie bývalého duchovního Církve československé husitské a likvidační až mstivý přístup vedení církve.

 

V nedávné době jsem uveřejnil článek Církev československá husitská mi již po druhé bere střechu nad hlavou (https://www.parlamentnilisty.cz/profily/Mgr-Rostislav-Kotrc-108332/clanek/Cirkev-ceskoslovenska-husitska-mi-jiz-po-druhe-bere-strechu-nad-hlavou-89928), kde popisuji své peripetie bývalého duchovního Církve československé husitské  a likvidační až mstivý přístup vedení církve a jejího právního zástupce. Kdy se mne a mou rodinu již podruhé snažili připravit o střechu nad hlavou. Výsledek je pozitivní, neboť po několika peripetiích a doložení písemných dokladů Okresní soud v Nymburce postup exekutora vyhodnotil a exekuční příkaz k prodeji nemovitosti zastavil, neboť právní zástupce církve i jím najatý exekutor postupovali v rozporu s platnou legislativou.

Co mne však překvapilo, byl postoj vedení církve, kdy jsem se samozřejmě obrátil na patriarchu ThDr. Tomáše Buttu Th.D., s žádostí o řešení této situace. Jeho odpověď v duchu dnešního přístupu církve a lačnění po majetku, nikoho asi nepřekvapí. Neboť tento jen uvedl: „Vážený pane magistře, k Vašemu dopisu mohu sdělit, že jsem se zajímal podrobněji o situaci, které se Váš dopis týká. Vyrovnání nezaplacených poplatků za soudní spory, které vedete s Církví československou husitskou, je předpokladem ukončení vymáhání dlužné částky, o které žádáte. S pozdravem Tomáš Butta patriarcha Církve československé husitské“

Obratem jsem tedy patriarchovi zaslal kopie dokladů o zaplacení, které byly uhrazeny před zahájením exekučního řízení a jejichž zaplacení právní zástupce církve opětovně vymáhal. Nu a již jsem na tento e-mail s doklady v příloze, žádnou odpověď neobdržel. Stejně tak se neobtěžoval odpovědět nikdo z ústřední rady církve, ani mě ani na osobní dopisy mé manželce. Je pravdou, že nemám tolik doktorátů, jako pan patriarcha, nicméně si jako vystudovaný teolog, dokonce na stejné fakultě, že přístup vedení Církve československé husitské, zvláště ve finančních otázkách je na mnoho vzdálen poselství Evangelia.

Závěrem si dovolím dodat, že uvedenou skutečnost nepopisuji, abych si postěžoval, nebo z touhy po jakési odplatě za nezákonné a neetické chování vedení církve. Jen si dovoluji poukázat na problémy, které ze zpráv od dalších členů církve se množí a pokusit se tak možná varovat ostatní pracovníky, jaký nastane postup, když si dovolí upozornit na nešvary v církvi a obdobné jednání, kterým se stanou nepohodlnými.

Mgr. Rostislav Kotrč

emeritní farář

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama