Ing. Kateřina Amiourová

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.12.2011 21:56:00

EUROVAL - v Senátu se má rozhodovat o 350 mld již ve středu, alarm!

EUROVAL - v Senátu se má rozhodovat o 350 mld již ve středu, alarm!

První jednání o Evropském stabilizačním fondu ESM alias eurovalu proběhla v Parlamentu v tak ospalé atomosféře, že nepadla ani námitka, proč máme přispívat na stabilizaci měny, jíž neplatíme.

 Po pádu vlády na Slovensku okolo eurovalu se objevila následující zpráva: http://www.topky.sk/cl/1000048/1290432/Europska-demokracia-v-ohrozeni--Z-eurovalu-sa-vyklula-imunna-akciovka

O.S. Reformy (pracoviště Svobodných), jež se v poslední době věnuje především eurovalu -zapůjčilo a otitulkovalo následující krátké výkladové video: 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EItMh48LUE4

Kdo by to schválil,popřel by demokraci i práva státům na sebeurčení. Nutno dodat, že v předstihu před zavedením eura také bylo učiněno podání k soudu ve Štrasburgu v otázce právní nejiístoty: Maastrichtská smlouva nikde nestanoví, zda občané euro používající jsou vůči euru věřiteli nebo dlužníky. Zatím nevím, jaká odpověď na toto podání přišla, lze však předpokládat, že ze soudu vylezl nějaký "mašíbl" jako v případě žaloby na zcizení monetární suverenity státu, kdy odpověď zněla, ".ano, ke zcizení došlo, ale nelze prokázat zločinný úmysl". V každém případě na všemožných odborných forech bylo dokázáno, že protože občané jsou tvůrci hodnoty eura svým konsensem, pokud by nebyli vůči euro v postavení věřitelů (s nárokem na rentu z emise), pak je euro nelegálním penízem. V každém případě i ono zcizení monetární swuverenity je jediným generátorem státních dluhů, přičemž finanční ústavy dosud ve svých zveřejňovaných materiálech tvrdí, že po splacení dluhů základ - tj.: 100% ničí a nechávají si úroky. Pomiňme pravděpodobnou nepravdivost, ale v tom případě není problém jistinu - 100% - odpustit ihned a založit bankovní podnikání na něčem jiném, než na nelegitimitě, resp. nelegálnosti. Je to právě ona skandální a monstrozní dluhová past, nepřirozený stav dlouhodobé úzkosti a frustrace, stresu, vyvolávajících agresivitu případně neschopnost pozitivního činu, co je na vině tolika sociálních chorob naší společnosti.

V každém případě důvod nestability eura - resp. nezbytnost jeho održení spočívá také v neorganičnosti evropského trhu - resp. nedostatku ropy, nespočívá ani tak ve směně se zeměmi BRIC, s nimiž by byly dohody bezproblémové v eurech, za souběžného znovunaplňování soběstačřnosti v jednotliívých oborech, ale ve vychýlení obchodu s ropou založeném na petrodolarech a jakékoliv řešení potíží se tedy musí odvíjet od dohod o přechodu obchodování s ropou na eura. Kupříkladu Irán již dávno tuto nabídku učinil. A podle mých informací jsou také velká nevyužitá ložiska ropy v Řecku, s oběmi zeměmi by proto mělo být zacházeno s úctou a šetrně a ne naopak, jinak bychom dopustili uchvácení všech mocenských pozic nenasytnou hydrou a spustili ještě více ze řetězu celospolečenský rozvrat evropské kultury a připravili sami ssebe o budoucnost. Už proto, že v následeujícíim koíle bychom skrze tyto zdroje v držení hydry bylui neomezeně vydíratelní a žádná slušná mezinárodní dohoda by nebylaq možná, je nutno tedy dodržet pravidla směny na základě dobrovolnosti, vděčnosti¨,dohod a spolupráce, tj. kulturně, jak to bývalo v civilizovaném světě zvykem. .

O.S. Reformy pořádají demonstraci 7.12. od 12:00 - 13:30 sraz nastanici Malostranská tuším na Klárově u památníku 2. odboje. Schůze senátu k eurovalu začíná ve 13:00.

O.S. Reformy spočítaly podle podkladů aa prav idel EU náš počáteční podíl na eurovalu na nejméně 350 miliard. Předchozí výpočet před změnami vypadal takto: http://www.reformy.cz/zpravy/rozhoduje-o-nasich-250-miliard-korun-na-zachranu-eurozony/

Ve skutečnosti se tedy zdá, že události okolo ropy, Iránu, Řecka hydra již velmi dávno ovládá a nedojde-li v eurozoně k formulování vůle opravdu zásadní otázky řešit a ne záplatovat, nezbývá než sice naprosto schůdná, ale vleklejší cesta zachraňování sociálního statutu obyvatel přes řízené emise lokálními (resp. národně-neorenesančními) bezdluhově emitovanými měnami, které banky nebudou mít možnost emitovat, ale které budou mít od počátku statut možnosti platit v  nich daně, postupně a v stále narůstající míře vsunovaných do systému prostřednictvím postupného navyšování sociálních dávek a důchodů od těch nejpotřebnějších (čímž by se poněkud vybalancoval průvodní jev této recese - tj. finanční anémie  těch nejchudších postihující nedostatkem oběživa  primární oblast obchodu a směny). Správné řešení navrhla Ellen Brown jednak v tomto krátkém pětidílném výkladovém videu: http://media.bloguje.com/809514-pavucina-dluhu.php resp. v dodatcích ke své knize v blogu na http://www.webofdebt.com a ve své knize (anglicky,rolujte na začátek na seznam kapitol) - kniha se připravuje k českému vydání:

http://books.google.com/books?id=VBfc5lliml4C&pg=PA338&lpg=PA338&dq=wall+street+journal+giacinto+auriti&source=bl&ots=ddoJp9J_rZ&sig=dmZkuLmEa4A-n0skPuL5KfaMGeg&hl=en&ei=DVTATdfBJofn4wb0kLTpBA&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=5&ved=0CCQQ6AEwBA#v=onepage&q=wall%20street%20journal%20giacinto%20auriti&f=false

Neudržitelnost našeho finančního systému, resp. příčina ekonomické neudržitelnsti našeho systému vinou finančnictví byla samozředjmě známa i za a před minulou velkou krizí, v novodobé historii provedl matematický průkaz a publikoval o tom knihu jistý prof.Kaczynski, jenž byl posléze zatčen a odsouzen k smrti jako Unabomber. Novější výkladové materiály byly setříděny jak zmíněno zde: http://www.vasevec.cz/blogy/novy-zdrojar-alternativnich-ekonomickych-pristupu-na-facebooku - bohužel, celou jednu rozsáhlou knihovnu linků mám nyní jen  v počítači, protože nám zrušili diskuze, kde byla, a neumím si udělat webové stránky. zasílám na mail,  na FB jsou nejzásadnější zdroje nejhlouběji. Nový systém mezinárodní směny měn byl již navržen.

.Po pravdě řečeno, v krátkém videu představené ustanovení smlouvy o ESM aka eurovalu, jsou natolik šílené, že subjekt se zdravým rozumem by zatáhl za brzdu - například tak, že si vybaví, že oficiální překlady Maastrichtské smlouvy dorazily z Itálie až po referendu, takže se s nimi nikdo nemohl seznámit včas a naše přistoupení je tedy neplatné.Proč zatáhnout za brzdu:

1. Vstupu do eura nejspíš nezabráníme. Vážení senátoři a poslanci, až Vám bude Petr Nečas říkat, že toto ustanovení smlouvy se nás netýká, že vstup do eurozóny pro ČR není povinný, neveřte mu. Podle Petra Nečase ke vstupu do eurozóny „je nezbytný aktivní projev vůle daného státu euro přijmout", jek napsal v dopise, kterým reagoval na výzvu, aby změnu Smlouvy neschvaloval. To ale prostě není pravda. Stačí si přečíst článek 140, odst. 2 Smlouvy o fungování EU, z něhož je zřejmé, že o zruš! ;ení naší dočasné výjimky rozhodne Evropská rada kvalifikovanou většinou na návrh Komise, tedy i bez našeho souhlasu či žádosti.

2. Jakmile budeme v euru, budeme muset platit. Evropská rada za účasti premiéra Petra Nečase na svém zasedání 24. března 2011 dojednala, že pro všechny nové členy eurozóny (tedy i pro Českou republiku) se dnem vstupu stane mechanismus na zachraňování krachujících států eurozóny povinný. Jak se píše v závěrech Evropské rady (str. 24, pozn. pod čarou 4): „V důsledku vstupu do eurozóny se členský stát stane čenem ESM s veškerými právy a závazky z toho vyplývajícími.“

Je jisté, že síly všech aktivistů za monetaristickou a ekonomickou udržitelnost jsou v tuáto chvíli velmi rozptýlené, a bylo by příliš odvážné tvrdit, že nejprv e ze všeho se vzpamatují politické špičky, naopak, ačkoliív existují zásadní námnitky proti krytí peněz zlatem (http://www.zvedavec.org/komentare/2009/05/3131-ekonomicke-zakony-etika-a-paradoxy-i-cast.htm a http://www.zvedavec.org/komentare/2009/05/3132-ekonomicke-zakony-etika-a-paradoxy-ii-cast.htm), mohlo by přeci jen na obranu proti spekulativnímu vichru být pro jakoukoliv naši měnu jistější, kdyby byla kryta zlatem. Není nic snazšího! Vysoce zlatonosná Burkina Faso (vyosce zlatnosnoá jako všechny státy afrického Zlatého rohu) je nejchudším státem na světě (tj. tam se těch výrobků, prací a služeb vejde) a shodou okolností se dcera mého známého Róma stala manželkou syna burkinského ministra pro dolování a nerostné bohatství. :D Příčina té chudoby za situace, kdy je volných spousta tun k dovežení nespočívá ani tak v tom, že je velmi těžký a riskantní dovoz z okrajových částí do hlavního města v centru, za situace, kdy se krajinou toulají oztbrojené hordy, ale také v tom, že je nesmírně těžké splnit podmínky vývozu - tj-. platbu cla a daně za situace, kdy koupěchtiví in vestoři nevěří Afričanovi a nejsou ochotní složit ani tak vysoký akreditiv, utvrzujíc se vzájemně v mýtech, že zlato přece volné být nemůže, protože je nedostupné a že je to tedy podvod.  Ve skutečnosti to velmi prohlubuje chudobu dolujících,  protože ti jsou pak nuceni jít hluboko pod cenou a proto se tedy usilují nalézt nbjrůznější neoficiální cestičky prodeje kupříkladu přes okolní státy, které ovšem selhávají - pro nedeostatek kapitálového renomé naskytnuvších se zprostředkovatelů (u silnějších totiž neradno seč doprošovat, mohli by přijít o všechno).

 Česká pozice píše v souvislosti s eurřovalem o značně schizofrenních pochodech: http://www.ceskapozice.cz/zahranici/evropa/britanie-zbroji-na-rozpad-eurozony-nemci-uz-spustili-delostreleckou-pripravu v této fázi jde o klasickou paniku a hysterii vyvolávanou kapitálem, co by se dělo, když mu nedovolíme dále rabovat, ve skutečnosti hlava si nevidí na špičku nosu a největší průšvih by byl, kdybychom kapitálu dovolili takové zcizování práv, jaké hodlá provádět. V každeém případě Evropa nedostatek nosných koncepcí vycházejících ze skutečně platných zákonitostí a nedostatek konsensu se jimi také řídit velmi brzy velmi ošklivě odnese.  Půjde o boj o zachovánní humánní společnosti, nenajde-li se dostatek humánnosti, rozpadne se celá společnost. .

Počítám, že v pátek večer či sobotu apak v úterý  tento článek rozšířím o německá stanoviska, protože:

Ivan Neuhortposted to "Zítra a v pondelí mám schúzku s cleny Bundestagu a s kamarády kterí mají vetsí prehled nez já.Nicméne se v Bundestágu tvorí stále mocnejsí opozice a Gisi navrhnul zestátnení financnictví aby se predeslo lichvárskému prelévání daní do soukromných kapes. Práve toto rychlé prevedení financí,bez toho aby dane prosli obchodním nebo prúmyslovým retezcem.múze zlomit vaz i Nemecku.Je jen otázka casu nez si to uvedomí i zastánci kapitálu.Zatím si pod sebou rezou vetev."

(také se mi dostalo německého výkladu pojmů: http://www.tagesschau.de/wirtschaft/rettungsschirm124.html)

nejde o nic menšího, než převzetí moci finančním sektorem, který zneužívá politické reprezentace k legalizaci největší loupeže v dějinách, za souběžného mrzačení ekonomiky,  znevolničtění prostřednictvím dluhů a vyvlastnění obyvatel, kteří mu nakonec rádi nacpou zpět všechno to, co v uplynulých 20 a více letech nabyli. Modleme se, aby německáí politická emancipce byla dost schopná na to, aby vyhnala neorologickému centru finačnictví - Bank of Investment Settlement - londýnská City - Wall Street -  alespoň ty nejohavnější nápady z hlavy. Prosím, nenechte si v žádném úpřípadě namluvit, že jde o protikrizový plán - stažením všech peněz ze spodních pater a jejich absolutním převedením výhradně do horních pater společnosti se zahajuje akorát automatizovaná výroba plněných rakví, opravdový protikrizový plán  vypadá přesně obráceně - přivádí peníze dolů.

Od samotného architekta eura, Jacqua Delorse však nepřišla kritika, jen další roztáčení spirály demagogie: http://www.novinky.cz/ekonomika/252413-eurozona-je-chybna-od-sameho-zacatku-prekvapil-architekt-spolecne-meny.html

Co by se stalo, kdybychom místo bank začali zachraňovat lidi - banky mají problémy proto, že lidé nejsou schopni splácet, tedy, kdybychom dali peníze lidem, tak tyto peníze se spontánně nakonec dostan ou do banky také ale také by spontánně umožnioly vytvoření nových hodnot a přemístily až 20  násobek své hodnoty ve zboží na trhu na jeden každýá cyklus. Jsou to  totiž teprve zákazníci, kdo dává zboží hodnotu.  A toto popírá jen dravec, který hodlá vyvlastnit celou Evropu, aby mu spadly všechny její hodnoty do klíána za bankrotářskou cenu. Zatím to mezi lidmi vypadá takto: http://www.novinky.cz/finance/252387-rapidne-pribyva-bankrotaru-mnozi-ale-soudni-ochranu-nedostanou.html a:http://zpravy.idnes.cz/stat-pritvrdil-a-ze-senioru-se-stavaji-bezdomovci-varuje-ostrava-p9c-/domaci.aspx?c=A111019_1671120_ostrava-zpravy_jog- hodnoty se ničí a ztrácejí - a lidé, vztahy, mentální a fyzické zdroje a mižnosti obnovy s nimi - vracíme se o celá desetiletí nazpátek Jak dlouho myslíte, že vydržíme toto domino? Giacinto Auriti: "U peněz, které neobíhají, se newzvyšuje jejich vnitřní, vnešená hodnota ( schopnost přemisťovat hodnoty jiné)." A to je právě příčina inflace, hyperinflace.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama