Doc. JUDr. Zdeněk Koudelka, Ph.D.

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.11.2019 12:50:00

Pokus o protilistopadový zvrat

Pokus o protilistopadový zvrat

Listopadové výročí ukázalo na pokus o protilistopadový zvrat. Milion chvilek pro demokracii dal ultimátum, aby se předseda vlády zbavil majetku či funkce premiéra.

O tom, kdo vládne, rozhodují v demokracii volby. Pokud chce určovat, kdo má vládnout, nevolená skupina, jde o protidemokratický zvrat. Má-li v názvu slovo demokracie, je to jako když o demokracii mluvil Klement Gottwald.

Coby listopadový student si pamatuji, že jsme chtěli, aby vláda vzešla ze svobodných voleb. A chtěli jsem chránit práva lidí, kam patří i právo na majetek. Milion chvilek tyto hodnoty popírá. Je paradoxem, že Milion chvilek posiluje Babiše. Babišovo ANO je stranou pragmatismu bez ideového základu. Moc ale má ze svobodných voleb. Je smutným důsledkem tažení Milionu chvilek, že v odporu proti němu chráním vládu Babišova ANO. Babiš však volby vyhrál a volby jako základ vládnutí respektuje.

Tož zopakujme si vzpomínku na mládí. Šli jsme proti mocenské zvůli, když jsme se obávali Lidových milicí a Sboru národní bezpečnosti, tak máme průpravu postavit se zlodějům demokracie, kteří nechtějí výsledek svobodných voleb respektovat.

Právník Zdeněk Koudelka vzpomíná na studentský Listopad i na to, co se za 30 let změnilo. Parlamentní listy 15. 11. 2019. Otázky kladl Jakub Vosáhlo.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama