ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.01.2011 16:14:12

Představitelé kraje zavítali do znojemské nemocnice

Představitelé kraje zavítali do znojemské nemocnice

Odpolední program členů Rady Jihomoravského kraje ve Znojmě 27. 1. 2011 byl věnován návštěvě krajských zdravotnických a kulturních zařízení ve městě, stanice Hasičského záchranného sboru a Domova pro matky a otce v tísni, zřizovaného Charitou.

V Nemocnici Znojmo ředitel Miroslav Kavka seznámil hejtmana Michala Haška a další členy krajské rady s rozvojovými záměry tohoto zdravotnického zařízení, které je s 1050 zaměstnanci největším zaměstnavatelem znojemského okresu a obsluhuje spádovou oblasti se 120 tisíci obyvatel v bezprostřední blízkosti rakouských hranic. Nemocnice s 23 primariáty a 700 lůžky uskuteční ročně 7000 operací, 1050 porodů, 775 000 ambulantních vyšetření a její rozpočet se blíží k jedné miliardě korun.
Její rozvojový program počítá s další modernizací a zvýšením efektivity, investice v příštích třech letech mají zajistit vybudování nového ambulantního traktu, anesteziologicko-resuscitačního oddělení a rekonstrukci lůžkové části. Má být spojena rovněž s přestěhováním nemocničních provozů ze starých nemocničních budov v centru města a s jejich prodejem. Jak zdůraznil hejtman Michal Hašek, k rekonstrukcím mají být využity také prostředky získané za prodej budov tzv. staré nemocnice.
Další cesta hejtmana a jeho spolupracovníků vedla do znojemské stanice Hasičské záchranné služby, kde se hosté seznámili se stavem technického vybavení i sociálního zázemí tohoto pracoviště. Na závěr si hejtman Michal Hašek prohlédl Domov pro matky a otce v tísni, na jehož provoz získává zřizovatel – znojemská Charita – dotace také od Jihomoravského kraje. Tři roky starý azyl ve znojemské části Hradiště nyní poskytuje ubytování ve 13 bytech 13 maminkám a 31 dětem. O aktuálních potřebách tohoto zařízení i zkušenostech ze sociální práce hovořil hejtman s jeho vedením i obyvateli.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama