PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.06.2016 10:30:17 - Alena Klečková

Neváhat uplatnit všechny paragrafy

Zdravím,pane místopředsedo.Ve Vašem článku ohledně setkání s havíři OKD píšete,že stát musí pomáhat ohroženým havířům a vše co do toho vloží z veřejných financí vymáhat zpět i s úroky od těch kdo OKD zpustošili. Neváhat uplatnit všechny paragrafy,včetně těch z trestního zákoníku. Jste si jist,že nějaké takové paragrafy skutečně existují? A kdo je bude nebo kdo by je měl uplatňovat? Prostě mě připadá,že všechny tyhle " tunely" jsou moc dobře vymyšlené a v paragrafech "ošéfované",tak aby to tunelářům vyšlo a zaplatil to všechno stát /tedy my všichni/.
Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.06.2016 11:30:48 - PhDr. Josef Skála, CSc.
  Lepší paragrafy, než ty momentálně platné, si dovedu představit i já. Vzdát to však kvůli všem skulinám a děrám, jež do nich nadělaly všelijaké lobby, jistě nelze. Tím spíš, že kauza OKD je jeden kolosální pitaval. O to víc si koleduje už o paragrafy, které platí. Obchodní i trestní.