Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.06.2016 10:27:43 - jeho nejtemnejsi temnosti

dotaz2

Vážený pane poslanče díky za odpověď, překvapila mě, že nepíšete o nějakých banderovcích iluminátech atd, jak je zvykem. Dovolím si napsat ještě jednou, doufám že neotravuji. Nejsem nezaujatý, Ukrajinu znám a mám přátele i v Donbasu. Mám kamaráda dobrovolce prošel frontou bránil doněcké letiště proti ruským Specnas a přežil to. Na Krymu, je jasné, že ke konfliktu by došlo tak jako tak, byl naprogramován již při rozpadu SSSR, na druhou stranu žádost o pomoc a lidové povstání, tento scénář Rusko použilo za 100 let ca 45x, což nebudí důvěru, na druhou stranu je dobré že to neskončilo takovým krveprolitím jako ve Finsku. Je nutno řešit pomoc obyčejným lidem z Donbasu co hledají jak z té situace uniknout, snaží se odejít do Kyjeva, Záporoží a Dnětropetrovska a kam to jen jde, bohužel hospodářství je tam na tom jak je, přesto i stát i ostaní pomáhaj. RF nepomůže oni dosáhli geopolitického vítězství, tím je pro ně konec. Nemyslíte že by ČR prostě se měla víc angažovat? Nechceme druhou KLDR.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.06.2016 8:48:53 - Ing. Jiří Dolejš

S myšlenkou pomoci obyčejným lidem lze jistě souhlasit, protože ti jsou vždy těmi kteří odnášejí podobné konflikty. Nemám iluze o žádném z aktérů této občanské a zároveň tzv. hybridní války. Obdiv k atamanu Banderovi a oddíly jako Azov na jedné straně a specielně cvičení zelení mužíčci a místní guerillos na straně druhé, včetně aktivit podsvětí. To vše na obou stranách halené do exaltovaně "vlasteneckého" hávu.

Tohle je produkt chaosu vygenerovaného snahou po přerozdělení světa, ne souboj dobra se zlem. Většina lidí si tam jistě přeje jen klid a mír. I proto je třeba diplomatické řešení, nepomůže žádní partyzánština. Odpovědné  "hlavy" nelze obejít, sebereflexí musí projít i Kyjev  a obejít nelze ani to Rusko, které prostě musí být součástí řešení.  A naprostý základ je posun v globálních  vztazích  k Rusku po které volají ti rozumnější i v EU a USA.